RoKi päätti harjoituskauden tasapeliin Kärppiä vastaan - Naisten Liigan avaukseen kaksi viikkoa
Julkaistu: 29.08.2021 17.35

RoKin naisten edustusjoukkueen harjoitusottelukausi pelattiin päätökseen sunnuntaina Oulun Kärppiä vastaan Lappi Areenalla. Tasaisessa ottelussa ei maaleilla juhlittu, ja vähämaalinen ottelu päättyi varsinaisen peliajan jälkeen 1-1. Ratkaisua haettiin vielä viiden minuutin mittaiselta jatkoajalta, mutta koska ratkaisua ei saatu, päättyi ottelu tasatulokseen.

Molemmilla joukkueilla oli paikkansa mennä ottelussa johtoon kahden ensimmäisen erän aikana, mutta viimeistely takkusi kummallakin joukkueella läpi pelin. Kolmannessa erässä Kärpät onnistui rikkomaan kuparisen Inka Kervisen maalilla, mutta RoKin Ella Lahtelan onnistui tasoittaa ottelu ilman maalivahtia 49 sekuntia ennen pelin päätöstä. Jatkoajalla ei hyvistä paikoista huolimatta ratkaisua nähty. Maalivahdeista varsinaisella peliajalla RoKin Janita Haapasaarelle kertyi yhteensä 30 torjuntaa, ja Kärppien Kati Asikaiselle 29 torjuntaa.

RoKin naisten harjoitusottelukausi käsitti yhteensä neljä ottelua. Sunnuntaisen Kärppä-pelin lisäksi edellisellä viikolla edustusjoukkue pelasi kolme ottelua RoKin U15- ja U16-poikajoukkueita vastaan. U15 kaatui kahdesti lukemin 8-5 ja 10-9, U16-joukkueelle tuli puolestaan 0-7-tappio.

Viivi Iso-Kouvola 0+3 (3 ott.)

"Fyysisesti ollaan pystytty vastaamaan kaikissa peleissä vastustajille"

Päävalmentaja Tuomas Liitolan valmennusryhmineen valitsema liigakokoonpano alkavaan liigakauteen julkaistaan erikseen ennen kauden alkua. Lisäksi ensi viikolla julkaistaan tukku pelaajasopimuksia alkaen tiistaina klo 12.

"Joukkueessa on melko vähän vaihtuvuutta ja pelipaikoista entistä kovempi kilpailu, enkä ylläty yhtään joskos nyt joukkueen ulkopuolelle jääneistä pelureista joku vielä nousee pelaamaan liigaa kauden aikana. Tiedämme myös vähän paremmin mihin olemme matkalla ja mitä sieltä on tulossa vastaan. Tämän kauden joukkue on entistä paremmin luisteleva ja yksilötaitoa löytyy paljon. Sen ansiosta tulee tapahtumia riittämään ensi kaudella pelistä toiseen", kertoi Liitola valinnoista ja joukkueen rakentumisesta.

Hyökkääjä Jenna Pirttijärvi on tyytyväinen niin joukkueen kuin omaankin vireeseen harjoitusottelukauden päätyttyä.

"Hyvillä miettein! Näyttää, että pelikunto löytyy ja luisteluvoimaa on kaukalossa. Fyysisesti ollaan pystytty vastaamaan kaikissa (harjoituskauden) peleissä vastustajille. Treenataan kovaa ja vähän ryhmäydytään, niin eiköhän olla valmiita kauteen", kertoi Pirttijärvi Kärppä-ottelun jälkeen.

Liigakausi käyntiin 11.-12. syyskuuta kahdella kotiottelulla

RoKin kausi Naisten Liigassa käynnistyy kahden viikon kuluttua 11.-12. syyskuuta, kun siniset pelaa kaksi kotiottelua Vaasan Sportia vastaan. RoKin Naisten Liigan kausikorttien toimitukset ovat alkaneet, ja kortit postitetaan lähiaikoina tilaajille. Areenalta korttinsa noudettavaksi valinneet saavat korttinsa ensimmäisessä kotiottelussa 11. syyskuuta. Tarkempi ottelu- ja järjestelyinfo otteluista tulee lähempänä ajankohtaa!

Artikkelikuva: Hanna Pikkuaho