RoKi lähtee selkeällä tavoitteella Naisten Liigan alempaan jatkosarjaan - pudotuspelit Napapiirille
ROKI NaisetJulkaistu: 22.12.2021 11.32

RoKi lähtee selkeällä tavoitteella Naisten Liigan alempaan jatkosarjaan - pudotuspelit Napapiirille

RoKi lähti toiseen täyteen kauteensa Naisten Liigassa tavoitteena alkusarjan jälkeen paikka kuuden joukossa ylemmässä jatkosarjassa ja pudotuspeleissä. Sijoitus oli alkusarjassa lopulta kahdeksas, ja ylemmän jatkosarjan paikka jäi kahdeksan pisteen päähän. Vaikka tavoitteesta jäätiin, on pudotuspelipaikka vielä tarjolla alemmassa jatkosarjassa.

- Alkusarja lähti käyntiin tänäkin vuonna hyvin ja saatiin alussa vähän huonollakin pelillä pisteitä. Syksyn mittaan peli parani, ja samalla vastustajat kovenivat eikä hyvälläkään pelillä tullut palkintoa. Siitä uudestaan voittojen tielle palaaminen oli henkisesti raskasta, joka näkyi nuoressa joukkueessa niin arjessa kuin peleissäkin, kertoi liigajoukkueen päävalmentaja Tuomas Liitola

RoKi lähti alkusarjaan nuorella joukkueella, joka nuoreni entisestään syksyn edetessä. Vaihtuvuus pelaajissa oli isohkoa loukkaantumisten ja pelaajasiirtojen vuoksi - esimerkiksi alkusarjan viimeisenä viikonloppuna RoKin kokoonpanosta puuttui peräti kahdeksan pelaajaa avausviikonlopun kokoonpanosta.

- Alkusarjan aikana tuli myös muutamia merkittäviä loukkaantumisia, mutta sen taakse ei auta joukkueurheilussa koskaan mennä.

Yhteistyö akatemiajoukkue RoKi Pilkkeen kanssa on osoittautunut tärkeäksi palaseksi RoKin tyttö- ja naiskiekkopolkua, ja moni uusi pelaaja pääsi näyttämään kykyjään myös liigan puolella.

- Sairasteluiden ja loukkaantumisten myötä Roki Pilkkeen pelaajia on useampi päässyt syksyn aikana kokeilemaan siipiään liigavauhdissa. On ollut mahtava nähdä, kuinka ennakkoluulottomasti sieltä on tullut pelaajat mukaan niin harjoituksiin kuin peleihinkin - tämä yhteistyö on ollut meille tärkeää ja on sitä myös jatkossa, kehuu Liitola yhteistyötä.

14-vuotias Magdalena Felcmanová pelasi vahvan syksyn Pilkkeessä ja pääsi alkusarjan päätösviikonloppuna liigajoukkueen mukaan - tuloksena liigauran avausmaalit Vaasassa. (Kuva: Arno Hämäläinen)

Pelillisesti Liitola näkee hyvää karvauspelaamisessa ja maalipaikkojen luomisessa.

- Pelillisesti meidän karvauspelaamisemme on ottanut harppauksia parempaan ja olemme sen osalta tällä hetkellä erittäin vahvoja. Myös hyökkäyspeli on toiminut laadukkaiden maalipaikkojen luomisen muodossa, maalien tekeminen on siitä huolimatta ollut melko vaikeaa.

- Eniten kehitettävää pelissä on kaikki se mitä tapahtuu punaviivan omalla puolella, niin avauspelaaminen kuin puolustuspelaaminen vaatii jatkuvaa työstämistä, vaikka niidenkin kanssa olemme menneet kauden aikana paljon eteenpäin. Lisäksi erikoistilannepelaamiseen tulemme käyttämään aiempaa enemmän harjoitusaikaa keväällä.

Kevään tavoite on joukkueelle hyvin selkeä – Naisten Liigan pudotuspelit Napapiirille ensimmäistä kertaa koskaan.

- Jatkosarjaan lähdetään selkeällä tavoitteella - pudotuspelipaikka on edelleen tarjolla ja sitä kohti matkataan. Kevät tulee kuitenkin olemaan todella erilainen normaaliin kauteen verrattuna, kun väliin tulee pitkä olympiatauko. Joukkueet, jotka sen pystyvät parhaiten käyttämään ovat loppukeväästä vahvoilla, toteaa Liitola.

RoKin naisten liigajoukkue toivottaa kaikille oikein hyvää ja rauhallista joulua!