Ida-Sofia Kangas LIDL-taitokisan finaalissa
Julkaistu: 26.11.2021 15.07

Ida-Sofia Kangas LIDL-taitokisan finaalissa

Perjantaina 12. marraskuuta vietettiin Suomi-kiekkopäivää Karjala-turnauksen yhteydessä Hartwall Arenalla Helsingissä. Yhtenä ohjelmanumerona oli tyttöjen U16- ja poikien U15-ikäluokille järjestetty kansallinen LIDL-taitokisan finaali. LIDL toimii Jääkiekkoliiton uutena yhteistyökumppanina ja molempien sarjojen finaaliin oli kutsuttu kahdeksan nopeimman ajan aluekarsinnoissa luistellutta jääkiekkoilijaa. Finaalit kisattiin erissä, kaksi kilpailijaa suoritti radan samaan aikaan, ja erän voittaja eteni sitten kisassa seuraavaan vaiheeseen. Testissä mitattiin sekä luistelutaitoa, kiekonhallintaa että kestävyyttä.

Lapin aluekarsintojen kautta finaaliin kutsuttiin RoKi Pilkkeessä pelaavat Ida-Sofia Kangas ja Aada Pietilä. Valitettavasti loukkaantumisen vuoksi Pietilä ei päässyt kisaan osallistumaan, eikä Kankaankaan vauhti riittänyt alkueriä pidemmälle, kun vastaan asettui U16-maajoukkueringissä oleva, Pyhäjärven Pohtia edustava Eerika Siekkinen. Siekkinen voitti sitten lopulta koko taitokisan.

Vaikka menestystä ei kaikille tullutkaan, päivä oli varmasti jokaiselle osallistujille mieleenpainuva. Kisaajien kokoonnuttua hallille, ja vietyään varusteet pukukoppeihin, oli ruokailun aika. Ennen ruokailua miesten A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen kävi tervehtimässä ja tsemppaamassa kisaajia, sitten nuoret pääsivät vierailemaan Leijonien pukukopissa, jonka jälkeen oli harjoitusvetojen vuoro harjoitushallissa. Harjoitusvedoista otettujen aikojen perusteella määräytyi vastustajat alkueriin.

Sitten olikin kisan aika Hartwall Arenalla. Kisan ja kisapaikan lisäksi jännitystä toi varmasti Suomi-kiekkopäivää ilmaistapahtumaan viettämään tullut yleisö. Jännityksestä huolimatta nuoret selviytyivät radasta hyvin ja kisat sekä alku- että välierissä, kuten myös finaaleissa olivat tasaiset.

Poikien sarjassa Lapista mukana ollut SoPan Jere Peltonen karsiutui välierissä, häviten koko kisan voittaneelle Ilveksen Saku Kaihlaselle.

Kuva: Mika Kylmäniemi / Jääkiekkoliitto

Teksti: Markku Kangas