Viikonloppuennakko: RoKille haasteet Helsingistä ja Turusta Naisten Liigan otteluviikonloppuna
ROKI NaisetJulkaistu: 01.10.2021 21.17

Viikonloppuennakko: RoKille haasteet Helsingistä ja Turusta Naisten Liigan otteluviikonloppuna

RoKin kotiotteluputki Naisten Liigassa jatkuu tulevana viikonloppuna, kun Lappi Areenalle saapuvat Helsingin IFK ja Turun Palloseura.

Siniset koki avaustappionsa liigassa viime viikonloppuna, kun Oulun Kärpät ryösti pohjoisen derbyssä pisteet Napapiiriltä lukemin 3-2. RoKin pistekeskiarvo 2,00 oikeuttaa Naisten Liigan alkusarjassa tällä hetkellä sijalle neljä. Paras pistenainen sinisistä on hyökkääjä Jenna Hietala pistein 6+2=8. Tanskalaishyökkääjä Liv Fjordbak Hansen palaa takaisin pelaavaan kokoonpanoon pitkän loukkaantumisen jälkeen ja on lauantaina mukana ottelussa. Riveistä puuttuvat puolustaja Paula Mandelíková (ylävartalovamma), sekä Luulajassa SDHL-liigassa lainalla lokakuun pelaavat hyökkääjä Jenna Pirttijärvi ja puolustaja Aino Karppinen.

Viime kaudella liigassa pronssia napannut HIFK kuuluu liigan vahvimpiin joukkueisiin ja on puhtaalla pelillä liigan kärjessä yhdessä K-Espoon ja Kärppien kanssa. Jälki on ollut tylyä - neljästä ottelusta on kasassa neljä voittoa maalierolla 26-3. Tehokkain pelaaja Stadin Gimmoista on ollut tshekkihyökkääjä Michaela Pejzlová pistein 5+7=12. Maalilla päävastuun torjuntatöistä on kantanut Iina Kuusela kolmen ottelun torjuntaprosentin ollessa 98,0. HIFK voitti viime kaudella molemmat kohtaamiset RoKia vastaan, joten edessä on liigan kärkitason haaste kotijoukkueelle.

Sunnuntain vierasjoukkue TPS on RoKille hyvin tuttu vastus viime kausilta. Lukuisia kertoja liigakarsinnoissa ja jatkosarjoissa vastaan tullut palloseura pelasi viime kaudella vahvasti nousten liigan ylempään jatkosarjaan vahvan syyskauden ansiosta. Viime kauden kahdessa kohtaamisessa TPS voitti syksyllä RoKin Rovaniemellä erikoisen ottelun jälkeen peräti 7-0, Turussa puolestaan niukasti 6-5 tehden voittomaalin ottelun viimeisillä sekunneilla. Tämän kauden saldona turkulaisryhmällä on viiteen otteluun kaksi voittoa ja viisi pistettä. Viimeismmästä kolmesta ottelusta TPS:llä on tappiot allaan ja joukkue lähtee viikonloppuun ilman pelikiellossa olevaa hyökkääjä Maija Otamoa. Ranskalaishyökkääjä Estelle Duvin on ollut turkulaisten paras pistenainen tehoin 6+5=11 ja päävastuun maalinsuulla on kantanut täksi kaudeksi Turkuun saapunut Erica Jaskari torjuntaprosentilla neljän ottelun 91,3. Turkulaisten riveistä myös löytyy rokilaisittain vanhoja ystäviä, sillä täksi kaudeksi TPS:n päävalmentajaksi siirtynyt Terhi Mertanen valmensi viime kaudet juuri Rovaniemellä. Lisäksi niin ikään täksi kaudeksi Turkuun HPK:sta siirtynyt hyökkääjä Ines Lukkarila on RoKin oma kasvatti.

Otteluiden järjestelyinfot löydät täältä: https://www.rovaniemenkiekko.fi/joukkueet/5702/uut...

Jääkiekkoliiton verkkopalvelu Leijonat TV näyttää viikonlopun molemmat ottelut: https://www.leijonat.tv/fi/home

Tervetuloa Lappi Areenalle kannustamaan RoKi voittoon!