Mäki-Runsas, Peltoniemi ja Pränni valittu Pohjola-leirille
Rovaniemen KiekkoJulkaistu: 10.09.2021 21.47

Mäki-Runsas, Peltoniemi ja Pränni valittu Pohjola-leirille

Pelaajien kehittäminen on pitkäjänteinen vuosia kestävä prosessi. Nuoren pelaajan lapsikiekkovaihe huipentuu oman ikäryhmänsä kartoitustapahtumiin, josta valitaan noin 120 ikäryhmänsä parasta pelaajaa Pohjola-leirille. Pohjola-leirin jälkeen muodostetaan ikäryhmän ensimmäinen maajoukkue.


RoKin pelaajista hyökkääjät Veikka Mäki-Runsas sekä Leevi Peltoniemi valittiin Pohjola-leirille. Peltoniemi on Kemijärven Kiekon kasvatti, joka on pelannut Rokissa, mutta harjoitellut arjessa omalla paikkakunnallaan usean kauden ajan. Peltoniemen valinta on osoitus siitä, että seurayhteistyön tuomat kovemmat pelit ja laadukkaalla arjella voidaan saada hyviä tuloksia aikaiseksi. Tulevalla kaudella Leevi pelaa Rokin U16-joukkueen mukana Mestistä.


Veikka Mäki-Runsas on pelannut RoKissa jo useamman vuoden vanhemmissa ikäryhmissä ja hänen omaa pelaajapolkua on suunniteltu harkiten. Viime kausi sujui pääsääntöisesti U16-joukkueessa, mutta esiintyi Veikka myös U18-joukkueessakin. Tulevan kauden pelipaikka on U18-joukkueessa, joka pelaa ikäryhmänsä Mestistä.


Urheilutoimenjohtaja Heikki Kemppainen tiivistää valinnat seuraavin sanoin, - ”Olen tosi iloinen poikien valinnasta, tämä on sekä heille mutta myös seuralle iso asia. Se osoittaa, että oikeanlaisia valintoja on tehty sekä seuratasolla, mutta myös henkilökohtaisesti. On myös hienoa, että vaikka pojat ovat kulkeneet hieman eri polkuja ja pelaajatyypiltään eroavat toisistaan, on molempien hyvät ominaisuudet huomattu. Tästä on hyvä jatkaa työntekoa”.

Maalivahti Hannes Pränni valittiin myös 16 maalivahdin ryhmään Pohjola-leirille. Hannes pelaa tulevallakin kaudellakin RoKin U16-joukkueessa ja harjoittelee säännöllisesti U18-joukkueen mukana.

"Hanneksella on fysiikka hyvällä mallilla ja teknisesti loistava maalivahti, jolla on mahdollisuudet mennä pitkälle", toteaa maalivahtikoordinaattori Tuomo Mikkola.

Rovaniemen Kiekko onnittelee poikia valinnasta!