U20 jatkaa syksyllä SM-sarjassa!
ROKI U20Julkaistu: 18.03.2021 00.00

U20 jatkaa syksyllä SM-sarjassa!

Jääkiekkoliiton liittohallitus päätti 17.3. kokouksessaan U20 SM-sarjan pudotuspeleistä ja karsinnoista.Vuoden vaihteessa SM-sarjaan noussut Roki ei vielä tällä kaudella pudotuspeleihin yltänyt. Rovaniemeläisittäin kevään kiinnostavimmat uutiset koskevatkin SM-karsintoja.

SM-karsintasarja oli määrä pelata neljän Mestis seuran kesken, joilla ei ole mandaatti paikkaa U20 SM-sarjaan. Näistä joukkueista viimeksi marraskuussa pelanneella K-Espoolla ei ole tällä hetkellä mahdollisuuksia osallistua karsintoihin. Näin ollen urheilullista karsintaa tänä keväänä voi pelata. Ensi syksynä U20 SM-sarjan alkusarjassa on siten 20 joukkuetta.

  • Ymmärrettävä, odotettu ja oikeudenmukainen päätös. Mielummin tietysti pelaisimme, mutta epävarmuus pelien suhteen on raskasta. Lisäksi karsinnat eivät olisi oikein reiluja niille joukkueille, jotka eivät ole pystyneet pelaamaan ja harjoittelemaan keväällä normaalisti. Kommentoi seuran valmennuspäällikkö ja U20 joukkueen päävalmentaja Mika Uramo

Roki pelasi U20 SM sarjassa nousujohteisesti. Ensimmäiset ottelut SM-sarjassa olivat odotetun vaikeita. Peli kuitenkin kehittyi. Lopulta kuudestatoista ottelusta kerättiin 11 pistettä. Yhdeksän otteluista oli ns. maalin pelejä. Kevään kohokohtia olivat 2-3 vierasvoitto hallitsevasta Suomen mestari Kärpistä sekä 7-1 kotivoitto KalPasta. – Hurja joukkue. Ei tuollaisista tuloksista osannut edes haaveilla kauteen lähdettäessä.

Vuodenvaihteen sarjanousu muutti joukkuetta, jonkin verran. Kauden keskeyttäneestä Roki Hockeyn Mestis joukkueesta mukaan tuli omia kasvatteja. Samu Romakkaniemi liittyi jengiin Luulajasta ja Roope Markula Espoosta. Samalla syksyn Mestiksestä nousun saavuttanut runkomiehistö nosti tasoaan. Tulevaan kauteen lähdettäessä tilanne on helpompi. -Tiedetään minne ollaan menossa ja aikaa joukkueen kasaamiseen on enemmän.

Yhteistyö Mestis joukkueen kanssa tiivistyy SM-sarjan myötä entisestään. Nuorille pelaajille Rovaniemi on taas hieman houkuttelevampi ympäristö. – Meillä on olemassa tasonsa osoittanut runko jonka, päälle on hyvä rakentaa tulevaa joukkuetta. Tulevaisuudessa iso tavoite on tietysti vakiinnuttaa sarjapaikka, mutta se että Lapissa pelataan U20 SM sarjaa ei ole vain yhden joukkueen juttu. – Toivomme tämän nostavan jatkossa yhtä lailla edustusjoukkueen kuin nuorempien ikäluokkienkin tasoa.

Koronakausi 2020-21 on nyt U20 joukkueen sarjapelien puolesta päättynyt. Poikkeuksellisina aikoina Rovaniemi on ollut hyvä paikka urheilulle. Syyskauden viimeiset pelit jäivät pelaamatta mutta harjoitukset ovat jatkuneet keskeytyksettä. U20 joukkue säästyi kauden ajan tartunnoilta ja karanteeneilta. Kuluvan kevään suurin harmitus oli, se ettei joukkue saanut ottaa yleisöä otteluihin. Senkin puolesta on mahtavaa, että homma jatkuu syksyllä SM-sarjassa.

kuvat: Teemu Kangas