Muodostumassa Rokin näköinen joukkue
ROKI U20Julkaistu: 24.04.2021 00.00

Muodostumassa Rokin näköinen joukkue

Kuvat: Teemu Kangas Teksti:Mika Uramo

Mielikuvat Rokin joukkueista voivat vaihdella. Pääotsikon lause on silti aina paikkaansapitävä. Kaksi edellistä kautta U20 toimintaa on kehitetty pienin askelin kohti SM-sarjaa. Tulosten perusteella tässä on myös onnistuttu.

Ensimmäiselle kokonaiselle U20 SM-sarjakaudelle riittää haasteita. Menestyminen kilpailussa Liigaseurojen kanssa ja joukkueen talouden virittäminen SM-sarja tasolle luovat toimintaan aivan uudenlaista pöhinää. Urheilun puolella asiaa helpottaa se, että tiedämme minkä tyylistä joukkuetta olemme rakentamassa. Talouden osalta kehitetään mallia, joka toimisi myös tulevaisuudessa.


”ROKIN NÄKÖINEN JOUKKUE”

Rokin joukkueet ovat perinteisesti kovia luistelemaan. Yritystä riittää ja tunnetta on välillä hieman liikaakin. Ne ovat hyvä perusta, joista lähdettiin kokoamaan myös tulevaa U20 joukkuetta. Tavoitteena on yhtenäinen, kurinalainen ja taktisesti sitoutunut joukkue. Meillä ei ole sarjan taitavimmat pelaajat tai nimekkäin valmennus, mutta meillä tulee olemaan omia vahvuuksia. Kaukalossa puolustetaan kovalla intensiteetillä ja pysytään kiekossa, kun se voitetaan. Pelitapa vaatii kovapäisiä ja kovakuntoisia pelaajia, joista oikealla roolituksella voidaan puristaa kaikki ulos otteluissa. Aina sekään ei riitä voittoon. Rokin SM-sarja joukkueessa elämä ei tule olemaan helppoa, mutta varmasti se on kehittävää. Juuri sitä olemme korostaneet meneillään olevassa pelaajakartoituksessa.

Päättyneen kauden johtoryhmä jatkaa toimintaansa. Taustavoimia vielä vahvistetaan ja uusia toimijoita eri tehtäviin liittyy mukaan kesän aikana. Valmentajista Uramo, Ulkuniemi, Soronen kolmikko laittaa uuden joukkueen toiminnan käyntiin.

JOUKKUE KOOTAAN HUHTIKUUSSA

Ulkopuolisin silmin olemme kasaamassa joukkuetta, joka lähtee haastajana lähtökohtaisesti kaikkiin otteluihin. Aika näyttää, kuinka lopulta käy, Meidän mahdollisuudet ovat kehittää edelleen omaa arjen toimintaamme ja sitä kautta myös pelaajistoa. Siksi haluamme joukkueen kasaan jo toukokuun aikana.

Pelaajiston puolelta käytiin ensimmäiseksi läpi Rokin omat pelaajat. Selvitettiin kolme asiaa, joiden lähtökohtana on pelaaminen U20 SM-sarjajoukkueessa. Ketkä haluavat? (motivaatio) Ketkä pystyvät? (kyky) Ketkä voivat? (sitoutuminen)

Vielä edelliseen kauteen lähdettäessä U20 joukkueessa oli pelaajia, jotka eivät olleet mukana aamujen harjoituksissa. Se ei toiminut. Tällä kertaa kootaan joukkue sen mukaan, että kaikki pelaajat ovat mukana kaikissa tapahtumissa. Poikkeuksena tähän tulevat olemaan mahdolliset varusmiehet. Moni pelaajistamme on jo aiemmin lykännyt armeijaan lähtöä koronan vuoksi. Jossain vaiheessa se on kuitenkin käytävä. Kellään ei ole varmaa tietoa, miten varusmiespalvelun ja urheilun voi seuraavan vuoden aikana yhdistää. Siksi uusia palveluksen aloittavia pelaajia ei valita joukkueeseen ja omista pelaajista palvelukseen astuviin on varauduttava riittävällä pelaajamäärällä.

Emme ole mainostaneet pelipaikkoja joukkueessa uusille pelaajille tai järjestäneet isoja try out-tapahtumia. Ulkopuolelta kiinnostus joukkuetta kohtaan on ollut silti huomattavasti aiempaa suurempaa. Muutamaan pelaajaan olemme olleet itse yhteydessä, mutta pääosin toisin päin. Kaikille kiinnostuneille olemme vastanneet, lähes kaikkien pelejä ollaan katsottu ja aiempia valmentajia haastateltu. Kartoitustyössä omien valmentajiemme lisäksi mukana on ollut Roki Hockeyn valmennus ja urheilujohto.

Kevään aikana järjestettiin/järjestetään neljä kolmen päivän kartoitusjaksoa, joissa omien pelaajien lisäksi mukana on ollut eri määrä uusia kokelaita. Tästä pelaajistosta saamme jo kokoon haluamamme näköisen joukkueen. Harjoitusten alkaessa toukokuun alussa voimme jo nimetä joukkueen rungon.

U20 JOUKKUEEN VARAINHANKINTA ON KÄYNNISSÄ

Vaikka joukkueemme pelaa SM-sarjaa, taustoiltamme olemme edelleen Mestis seura. Varat kauden läpi viemiseen joukkueen on pääosin hankittava itse. Joukkueen omaa varainhankintaa ollaankin tekemässä kaiken aikaa. Varainhankinnassa merkittävässä osassa ovat tukisopimukset, kausikortit ja pääsylipputulot.

U20 SM kausikortit ovat jo varattavissa http://www.rovaniemenkiekko.fi/uutiset/44035/roki-u20-kausarihaaste