Esittelyssä seuramme seuratoimijoita! Urheiluseura on enemmän kuin laji, se on elämäntapa.
Rovaniemen KiekkoJulkaistu: 21.02.2024 20.25

Esittelyssä seuramme seuratoimijoita! Urheiluseura on enemmän kuin laji, se on elämäntapa.

Urheiluseura on enemmän kuin laji - se on elämäntapa, joka antaa merkitystä ja sisältöä elämään.

Urheilu on monelle suomalaiselle tärkeä osa elämää. Se tuo iloa, terveyttä, ystäviä ja haasteita. Mutta mitä tapahtuu, kun oma urheiluharrastus päättyy tai oma lapsi lopettaa lajin? Jääkö seura silloin taakse? Entä kuka voi tulla mukaan urheiluseuran toimintaan?

Monille entisille pelaajille ja pelaajien vanhemmille urheiluseura on enemmän kuin vain laji. Se on yhteisö, johon kuulua ja jossa toimia. Se on perhe, joka tukee ja kannustaa. Se on elämäntapa, joka antaa merkitystä ja sisältöä - tapa olla osa yhteiskuntaa. Seuratoiminta on yksi tärkeimmistä vapaaehtoisen kansalaistoiminnan muodoista Suomessa. Seurat ovat paikkoja, joissa ihmiset voivat kokea yhteenkuuluvuutta, oppia uusia taitoja, saada tukea ja kannustusta sekä antaa omaa panostaan yhteiseen hyvään.

Rovaniemen Kiekko ry:n toiminnassa on mukana reilut 400 pelaajaa ja noin 700 vapaaehtoista, joista moni on ollut seurassa pitkään. He toimivat muun muassa tuomareina, toimitsijoina otteluissa, joukkueen huoltajina, valmentajina, joukkueenjohtajina, some-vastaavina, rahastonhoitajina ja talkoilijoina tapahtumissa.

Rovaniemen Kiekko tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia osallistua seuratoimintaan myös sen jälkeen, kun oma pelaajaura päättyy tai oman lapsen harrastus päättyy. - Seuratoimintahan on avointa kaikille, jotka haluavat olla mukana edistämässä liikunnan ja urheilun ilosanomaa, seuran puheenjohtaja Tiina Yrjänheikki kertoo ja jatkaa – meidän seuramme toiminnassa voi olla mukana, vaikka ei enää itse tai perheenjäsen harrastaisi lajia - tai olisi koskaan harrastanutkaan, sillä meillä riittää monenlaista tehtävää, johon vapaaehtoisia tarvitaan.

Tässä jutussa tutustumme pitkän linjan RoKilaisiin, jotka ovat jääneet seuraan lapsen lopetettua harrastamisen tai löytäneet uuden roolin pelaajauran ohelle tai sen päätyttyä.

Kari Laitila

Kari toimii tällä hetkellä Naisten Liigajoukkueen joukkueenjohtajana ja yleisenä toimihenkilönä sekä seuran johtokunnan jäsenenä. Naisten joukkueen toiminnassa hän on ollut mukana jo 10 vuotta. Ensi kosketuksen seuraan hän sai vuonna 2000, kun hän osallistui poikansa kanssa korttelikiekkoon. Poika halusi kovasti pelata jääkiekkoa ja näin alkoi pojan pelaajapolku RoKissa. Kari kertoo, että jonkin treenin yhteydessä hän ehti seurailla treenejä n. 5 minuuttia, kun silloinen toiminnanjohtaja Seppo Pörhölä oli jo heti houkuttelemassa toimihenkilötehtäviin ja sillä tiellä hän edelleen on. Karille seura merkitsee lukuisia kavereita, yhteisöllisyyttä ja vastapainoa työarkeen.


Kari Laitila

Roni Kangas

Roni toimii U20 joukkueen vastuuhuoltajana ja pelaa vapaa-ajallaan harrastesarjaa. Hän on tullut seuraan 6 vuotta sitten alun perin pelaajana, mutta peliuran päätyttyä U18 sarjassa, hän päätti tarttua tarjoukseen jatkaa seurassa huoltajan tehtävissä. Roni on päässyt toimimaan U16 ikäisten maajoukkuekartoituksissa asti. Hänelle seura merkitsee erityisesti yhteisöllisyyttä.


Roni Kangas

Erja Lempinen

Erja toimii tällä hetkellä talkoilijana kioski – ja ravintolapalveluissa sekä järjestyksenvalvontatoiminnassa. Hänen poikiensa myötä Erjalla tuli lähdettyä seuran toimintaan vuonna 2008. Hänelle toiminnassa mukana oleminen merkitsee yhteisöllisyyttä, ystäviä ja mukavaa yhdessä olemista!


Erja Lempinen

Tiitus Iivari

Tiitus toimii tällä hetkellä pelaajana U18 akatemia joukkueessa, ja tämän lisäksi hän on aloittanut 2022 erotuomaritoiminnan. Lisäksi hän tekee muille joukkueille toimitsijatehtäviä. Tiitus on aloittanut seurassa pelaajana yli 13 vuotta sitten Kiekkokoulusta alkaen. Seura merkitsee hänelle isoa perhettä ja paikkaa, mihin voi aina mennä nollaamaan ajatuksia.


Tiitus Iivari

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää ja tulemaan mukaan seuramme toimintaan, ota yhteyttä toiminnanjohtajaamme Markku Alankoon markku.alanko(at)rovaniemenkiekko.fi tai p. 040 515 0309