Markku Alanko on valittu Rovaniemen Kiekko Ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi
Julkaistu: 06.02.2023 12.16

Markku Alanko on valittu Rovaniemen Kiekko Ry:n uudeksi toiminnanjohtajaksi

Rovaniemen Kiekko Ry:llä oli 16.1.- 30.1.2023 välisenä aikana sisäisessä haussa kahden vuoden määräaikainen toiminnanjohtajan tehtävä. Tehtävään hakenut Markku Alanko valittiin hakemuksen ja haastattelun kautta. Valinnasta vastasi johtokunnan määräämä rekrytointityöryhmä, joka ehdotti johtokunnalle Alankoa valittavaksi. Johtokunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

Valintaan vaikutti erityisesti Alangon palo ja motivaatio työskennellä seuran eteen ja jääkiekon parissa, jämpti ja säntillinen ote määriteltyihin tehtäviin sekä pitkä kokemus ja ymmärrys Rovaniemen Kiekon seura-arjesta.

-Olemme oikein tyytyväisiä, että saimme Markun tähän vaativaan tehtävään. Katsoimme, että hänellä on tarvittavaa kapasiteettia viedä tätä Lapin alueen suurinta jääkiekkoseuraa siihen hyvään suuntaan, johon se on jo matkalla. Tarvitsimme tekijän, jolla sykkii sydän RoKille ja seuratoiminnalle ja Markulla sitä löytyy. Hänellä on jo pitkän ajan kokemus seura-arjesta sekä runsaasti elämänkokemusta erilaisten vaativienkin työtehtävien myötä. Uskon, että hyvän toiminnanjohtajan avulla johtokuntakin saa keskittyä tärkeään kehittämistehtäväänsä tarvittavalla tavalla, kertoo seuran puheenjohtaja Tiina Yrjänheikki.

- Seura on mennyt hyvään suuntaan viime vuosina ja tavoitteena meillä on edelleen saada kaikki kilparyhmät SM-sarjaan ja vakiinnutettua tuo sarjataso. Tehtävään on sikäli helppo astua, että seuran talous on vakaalla pohjalla. Siitä on pidettävä erityinen huoli, että talous myös pysyy jatkossakin sellaisena. Tärkein asia, jonka eteen tulemme tekemään paljon työtä on harrastajamäärän kasvattaminen ja lajin kiinnostavuuden lisääminen erityisesti starttivaiheessa. Haluan tehdä töitä lappilaisen jääkiekon eteen, joka tarkoittaa toimivaa yhteistyötä Lapin alueen jääkiekkoseurojen sekä muiden RoKin sidosryhmien kanssa. Toimiva yhteistyö on myös ensisijaisen tärkeää johtokunnan, henkilöstön, toimihenkilöiden ja seurajäsenten kanssa. On mielenkiintoista olla mukana rovaniemeläisen jääkiekon kehittämisessä, erityisesti kun hyvää nostetta on nähtävissä myös naapuriorganisaation RoKi Hockey Edustuksen toiminnassa. Hyvillä mielin tartun tähän tehtävään elokuussa, Alanko sanoo.

Alanko aloittaa virallisesti toiminnanjohtajan tehtävässään 1.8.2023 lähtien, mutta tehtävään perehdytys aloitetaan jo tämän kevään aikana.