Julkaistu: 29.01.2020 00.00

Terveurheilija, vakuutukset ja hoitopolku

Sairauksien ja vammojen ennalta ehkäisy on urheilijan tärkeimpiä taitoja!

Jääkiekkoilija kehittyy parhaiten terveenä, joten sairauksien ja vammojen ennalta ehkäisemiseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Keskeisiä asioita terveenä pysymisessä ovat; Monipuoliset motoriset ja kehonhallinnalliset taidot, sosiaalisesti ja fyysisesti turvalliset harjoitteluympäristöt ja -menetelmät, oikeanlainen ja ehjä suojavarustus, henk.koht.hygieniasta huolehtiminen sekä riittävä ravinto, kehonhuolto ja lepo. Hyvää lisätietoa aiheesta löydät Terveurheilija.fi

Vakuutus kunnossa?

Ilman vakuutusta ei jääkiekkoa tai muitakaan lajeja kannata harrastaa. Vakuutuksen voi lunastaa pelipassin hankinnan yhteydessä (=Sporttiturva) tai sen voi hankkia erikseen, tällöin jää vanhempien tehtäväksi tarkastaa vakuutuksen korvaavuus vahingon sattuessa. Sporttiturvasta korvataan äkilliset loukkaantumiset Sporttiturvan ollessa voimassa. Normaalisti Sporttiturva astuu voimaan vakuutuksellisen pelipassin lunastushetkellä, mutta jos pelipassi ja siihen liittyvä Sporttiturva on maksettu 30.6.2019 mennessä, astuu Sporttiturva voimaan takautuvasti 1.5.2019 lähtien. Lasten vanhempien kannattaa huomioida myös se, että vuonna 2007 tai myöhemmin syntyneiden lapsien Sporttiturvassa ei ole omavastuuta ja vakuutus on voimassa myös muissa urheilulajeissa.

Lue lisää pelipassien vakuutuksista täältä!

Vahinko sattui - Ota yhteys Pohjola Terveysmestari -palveluun

•Saat Pohjola Terveysmestarilta asiantuntijan arvion oireistasi ja sinut ohjataan tarvittaessa suoraan sopivalle ammattilaiselle hoidettavaksi lähimpään Pohjola Sairaalaan tai OP:n lääkärikumppanin vastaanotolle.

•Terveysmestari varmistaa maksullisten lääkäripalvelujen yhteydessä mitä vakuutuksesi kattaa ja hoitaa korvausasian puolestasi. Maksat korvattavasta hoidosta paikan päällä vain mahdollisen omavastuun.

•Jos lääkärikäyntiä ei tarvita, saat selkeät kotihoito-ohjeet, joiden avulla hoidat itsesi kuntoon.

•Palveluaikojen ulkopuolella tai akuuteissa kiiretapauksissa voit mennä mihin tahansa lääkäriin tai sairaalaan saadaksesi ensiapua. Maksa lääkärikulut ensin itse ja tee sitten vahinkoilmoitus OP-mobiilissa tai OP:n verkkopalvelussa. Pohjola Terveysmestari palvelee numerossa 0100 5225 tai Pohjola Sairaala -sovelluksessa. Puhelun hinta on normaali matkapuhelin- tai paikallisverkkomaksu. Pohjola Terveysmestaripalvelun tarjoaa Pohjola Terveys Oy.Seuran uusimmat