NextStep -työ- ja opintopolkuja nuorille (ESR)

NextStep – hankkeella tuemme nuoria opiskeluun- ja työllistymiseen liittyvissä elämänvaiheissa

Roki Ry osallistuu vuosien 2018-2020 aikana toteutettavaan NextStep –hankkeeseen. Projektilla pyritään edistämään seurassa jo olevien tai seuraan hankkeen myötä ohjautuvien alle 30 – vuotiaiden nuorten työllistymistä. Samalla pyritään rekrytoimaan motivoituneita avustajia koko seurakenttään (Esim. ohjaus/-valmennustoiminta, tapahtumien järjestäminen, toimistotyö, talkoo- ja kioskitoiminta). Hankkeessa mukana olevien nuorten työelämävalmiuksia tuetaan tarjoamalla nuorille seuratyökokeilujaksoja, joiden yhteydessä nuoret pääsevät tutustumaan työelämän vaatimuksiin ja odotuksiin sekä arvioimaan tuetusti omaa osaamista vahvuuksien ja kehittämiskohteiden näkökulmasta. Lähtökohtana on luoda hankkeen aikana puitteet, jossa nuori saa kiireettömässä, itselleen luontevassa ympäristössä riittävän määrän yksilöllistä ohjausta ja työllistymistä edistävää tukea. Nuoria tulee ohjautumaan seuraan itsenäisesti, seurayhteisön sisältä sekä julkisen sektorin nuoria ohjaavien tahojen (Esim. Nuorten ohjaamo ja TE-toimisto) kautta. Projektin aikana pyritään luomaan Rovaniemelle nuorten työllistymistä ja seurojen elinvoimaisuutta edistävä yhteistyömalli.

Seuratoimijana voit auttaa työkokeilijoiden rekrytoimisessa

Mikäli tunnet ilman työ- ja opiskelupaikkaa olevan potentiaalisen nuoren/nuoria, joille seuratyökokeilusta voisi olla hyötyä, voit ottaa yhteyttä tai pyytää nuorta itse ottamaan yhteyttä projektin vastuuhenkilöihin (yhteystiedot alla). Nuorella ei tarvitse olla liikunta-alan työkokemusta tai harrastuneisuutta, sillä seuratyössä on tarjolla monialaisia työtehtäviä. Seuratyönohjaajan opastuksella nuorelle räätälöidään motivoiva ja kehittävä seuratyökokeilujakso sekä työllistymis-/kouluttautumissuunnitelma. Työkokeilun toteuttamiseen tarvitaan TE-toimiston puolto.

Työpaikka nuorelle voi löytyä seurayhteisön vinkistä

Seuratyökokeilussa olevaa nuorta voi tukea myös työpaikan löytämisessä. Seuraverkostoissa ja seurayhteisöjen tiedossa saattaa olla ns. piilotyöpaikkoja, joita on vaikea löytää yleisistä työnhakuilmoituksista. Mikäli seuratyökokeilussa on mukana nuori, jonka koet olevan sopiva avoimeksi tietämääsi työpaikkaan, voit rohkaista häntä työpaikan hakemisessa.

Lisätietoja hankkeesta ja työkokeilupaikoista:

Eero Vierola (Projektipäällikkö) Puh: 0443498208

Tuomas Liitola (Hanketyötekijä) Puh: 0453273300

etunimi.sukunimi@rovaniemenkiekko.fi   
Lisää uutisia
Rovaniemen Kiekko
«  Lokakuu   »
Kategoriat