Naiset varmistivat paikkansa mestiksessä
Julkaistu: 31.10.2016 00.00

Lauantaina ja sunnuntaina oli jälleen RoKi Naiset tositoimissa Lappi Areenalla. Lauantain vastukseksi luisteli Hermes Kokkolasta. Hermes on ilmoittautunut vahvasti kamppailuun lohkon kärkipaikoista ja pääsylipusta Mestispeleihin. Ottelusta tiedettiin tulevan kova. Ottelun alkuun vierailijat tulivat todella kovalla vauhdilla, mutta onneksi kotijoukkue oli siihen valmistautunut. Ajassa 3:49 RoKi saa ensimmäisen paikkansa. Arppa Oja survoo kiekon viivasta kohti hyökkäyspäätyä. Irtokiekon napsii Lellu Pekkala, joka laukoo kiekon verkon perukoille. Vajaa pari minuuttia edellisestä RoKi pääsee jälleen hyörimään Hermes-maalin edustalle ja ajassa 5:26 Ines Lukkarila raapii kiekon maaliin Samppa Kontiosalon ja Ela Lahtelan saadessa syöttöpisteet. Ennen erän puoliväliä (ajassa 9:30) on Majo Ämmälän vuoro niitata maalin edestä luvut jo 3-0. Syöttäjiksi merkitään Lellu Pekkala ja Erkka Karvonen. Näissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

Kova draivi jatkuu toisessa erässä. Hermesläiset pääsevät joitakin kertoja jopa yksin läpi yrittämään ratkaisua, mutta ottelussa RoKin parhaana palkittu Jude Laitila kaapii kaikki kiekot itselleen. Toiseen erään ei kirjata lainkaan tapahtumia. Kolmannessa erässä tasavajaalla Aino "Kapi" Karppinen pitää viivaa ja ottaa naapurin kanssa makuupaikat viivan tuntumasta. Irtokiekon nappaa Samppa Kontiosalo, hän pääsee kävelemään vapaasti avopaikkaan ja vetää varmasti kiekon maalivahdin längistä ja siirtää näin ajassa 42:28 jo 4-0 -johtoon. Hermes saa pari kavennusmaalia erän loppuun, mutta kotijoukkue taistelee ja kestää painostuksen. Pisteet Rovaniemelle 4-2 -lukemin.

Sunnuntaina vastassa Lappi Areenan kisajäällä oli Lapuan Virkiä. Ottelu alkaa RoKin kannalta hienosti, kun Samppa pääsee iskemään Ineksen syötöstä ensimmäisen maalin kotijoukkueelle ajassa 3:01. Reilu minuutti myöhemmin kuitenkin vieraat iskevät pelin tasoihin. Kotijoukkueella olisi kyllä paikkoja, mutta Virkiä iskee vielä ennen erän loppua toisen maalin löysästi luistelevaa kotijoukkuetta vastaan. Erätauolle lukemista 1-2.

Erätauolla RoKi kerää rivinsä ja tulee kovalla vauhdilla kakkoserään. Erä ehtii vanheta 14 sekuntia, kun Samppa survoo kiekon maalin takaa Inekselle, joka vetää ja saa vastustajat niskaansa. Irtokiekon maalin edestä maaliin survoo Ela Lahtela. Ennen erän puoltaväliä RoKi iskee vielä kolme maalia. Kaikkiin maaleihin merkittiin syöttö Kapi Karppiselle, maaleista vastasivat Majo, Lellu ja Samppa. Erätauolle päästiin siis jo paljon reippaamman erän jälkeen tilanteessa 5-2.

Ilmeisesti puserossa oli liian hyvä olo, sillä kolmas erä tuntuu kääntyvän vähitellen Virkiälle. Kolme maalia vastustajille ja homma on yhtäkkiä tasan. Kotijoukkueelle jää reilut 6 minuuttia aikaa hoitaa homma hieman kunniallisemmin kotiin. Onneksi ajassa 55:35 Kapi Karppinen näyttää, että hän osaa myös maalinteon. Lellu syöttää Kapille viivaan, pito viivassa, nousu, harhauttelu ja varma nosto ylämummeliin ja kotijoukkue kuittaa kuin kuittaakin ottelusta pisteet lukemin 6-5. Kapille ottelun pelaajan palkinto koristamaan palkintokaappia.

Näillä voitoilla RoKi varmisti paikkansa lohkon kahden parhaan joukossa ja näin kausi jatkuu tämän sarjavaiheen jälkeen Mestiksessä.

RoKi Naiset - Kokkolan Hermes 4-2
RoKi Naiset - Lapuan Virkiä 6-5