Naiset voittoon kotiavauksessa
Julkaistu: 25.09.2016 00.00

Lauantai-illan huumana Lappi Areenalla nähtiin RoKi Naisten ja Haapajärven Kiilojen välinen ottelu. Pari viikkoa aiemmin Haapajärvellä joukkueiden välinen ottelu päättyi RoKin 0-10 voittoon. Kotijoukkue luisteli otteluun itsevarmana. Ottelun alku näyttikin lupaavalta. Ajassa 2:27 Aino Karppinen pääsi heti nakuttelemaan kotijoukkueen johtoon ja peli näytti lähtevän kuten aikaisemmassakin kohtaamisessa. Parisen minuuttia myöhemmin kuitenkin Kiilat pääsevät rokottamaan hienoisesta läpiajosta tilanteeksi 1-1. RoKin peli ei oikein lähde liikkeelle. Paikoille päästään, mutta laukaukset jäävät piippuun tai sumputtuvat liian lähelle maalia. Pian erän puolivälin jälkeen RoKi saa ensimmäisen ylivoimansa. Ylivoima pyörii hienosti. RoKi pitää pitkään kiekkoa hyökkäysalueella. Aino Karppinen syöttää kiekon viivassa Arppa Ojalle, joka näkee maalin edessä Ines Lukkarilan. Ines tekee pari harhautusta, joilla maalivahti saadaan pelattua etutolpalle, Inekseltä tiukka kääntö takatolpalle vapaaksi liikkuneelle Samppa Kontiosalolle, jolla on helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin. Ajassa 12:16 RoKi tekee voittoon riittävän 2-1 -osuman. Ensimmäisen erän loppu on jäähyilyä, pääosin kotijoukkueelta.

Toisessa erässä nihkeä ja tehoton peli jatkuu. RoKi saa kuitenkin ylivoiman, jota se ei jätä käyttämättä. Ykköskenttä jyllää vastustajan maalilla. Samppa ja Ines pelaavat kiekon Ela Lahtelalle, joka laittaa kiekon reppuun ja tilanteeksi 3-1 ajassa 28:39. Tämän jälkeen pelissä nähdään ainoastaan lukuisia jäähyjä. Nihkeä peli, mutta tärkeä voitto plakkariin! RoKin maalilla Hulkki Haapasaarelle kertyi torjuntoja 20, kun Kiilojen maalilla virkasisko kirjautti 45 torjuntaa.