Taitoc - Roki mukana taitovalmennuksessa
Julkaistu: 22.08.2016 00.00

Taitoc - Roki mukana taitovalmennuksessa

Taitoc-taitovalmennuskonsepti tarjoaa kattavat työkalut lasten ja nuorten sekä huipulle tähtäävien urheilijoiden taitovalmennuksen toteuttamiseen ja ohjaa optimaaliseen taitoharjoitteluun myös oman lajin sisällä. Taitoc-konseptin valmennusohjelmat ovat isossa roolissa Lapin Urheiluakatemiassa sekä Lapin Urheiluopiston päivittäisvalmennuksessa.

Eri lajeilla on eri vaatimukset, mutta kaikki lajit rakentuvat kuitenkin motoristen yleistaitojen päälle. Liikkumisen osalta puhutaan ns. liikepankista. Yleisesti lasten ja nuorten liikuntatottumukset ovat muuttuneet ja omaehtoinen liikkuminen on vähentynyt siinä määrin, että tarvittavat liikkumisen työkalut ovat heikentyneet.

Yksilöllinen liikepankki antaa mahdollisuuden liikkua ja harrastaa eri lajeja, kunhan se sisältää tarvittavat liikemallit. Taitoc-konsepti ohjaa ja opastaa tunnistamaan liikepankin keskeiset sisällöt. Se opettaa periaatteet, joiden kautta harjoittelusta tulee innostavaa ja mukavaa. Se myös tukee kehittymistä koko oppimisen polun aikana.

Taitoc-konsepti rakentuu kolmesta harjoituskokonaisuudesta, jotka etenevät progressiivisesti kohti uusia taidollisia haasteita.


Lapin Urheiluopistolla aloitettiin taitovalmennusryhmät vuonna 2010. Rokin juniorit ovat olleet mukana toiminnassa alusta asti. Alkavalla kaudella Taitoc-toiminta liitetään juniorijoukkueiden normaalin harjoittelun yhteyteen.Aiheeseen koulutetut joukkueiden valmentajat ohjaavat Taitoc-harjoitukset pelaajilleen ennen jääharjoituksia.

Rokin valmentajien Taitoc koulutus järjetetään 16.-18.9. Tutustu Taitoc-ohjelmiiin ja koulutuskokonaisuuksiin www.taitoc.fi

Seuran uusimmat