Rovaniemen Kiekko ry työharjoittelijan silmin
Julkaistu: 07.01.2016 00.00

Rovaniemen Kiekko ry työharjoittelijan silmin

Lokakuussa 2015 Rovaniemen Kiekko ry sai Soppi-hankkeen (ESR) myötä ensimmäiset viisi työharjoittelijaa. Neljä meistä ohjautui työkokeiluun Nuorten ohjaamon ja yksi TE-palveluiden kautta. Työkokeilujen aikana me osallistuimme ydintehtäviemme lisäksi monipuolisesti myös muuhun seuratoimintaan. Esimerkiksi eräs IT-alan peruskoulutuksen saanut nuori toimi ensisijaisesti seuran IT-tukihenkilönä, mutta osallistui aktiivisesti myös yleisötapahtumien järjestämiseen, harrastejääkiekkoryhmän perustamiseen ja seuran markkinointiin liittyvän viestinnän kehittämiseen.

Minä itse olin valmistunut liikuntaneuvojaksi aikaisemmin samana vuonna ja tulin seuraan alun perin oman alan työtehtäviin, siinä vaiheessa en osannut aavistaakaan mitä kaikkea on vielä edessä. Seuratoiminta oli minulle entuudestaan erittäin tuttua, mutta vain jalkapallo puolelta.

Rovaniemen Kiekko ry otti minut erittäin hyvin mukaan toimintaan ja olin todella innostunut työtehtävistäni. Meidät työharjoittelijat otettiin töihin porrastetusti, että jokainen voidaan kunnolla perehdyttää työtehtäviin ja -ympäristöön. Alkua ei turhaan otettu ns. ”pehmeällä laskeutumisella”, vaan heti ensimmäisenä päivänä toimin valmentajana junioreiden sarjapelissä.

Ensimmäisen parin päivän aikana kerroin työkokeilijoista vastaavalle Eero Vierolalle tulevaisuuden suunnitelmistani, eli urheilutoimittaja koulusta. Tämän tulleen ilmi sain alkaa tekemään paljon töitä myös viestinnän ja muiden työtehtävien parissa, jotka valmistaisivat minua edessä oleviin urheilutoimittaja pääsykokeisiin. Työpäivät olivat erittäin mieluisia koko kolmen kuukauden työharjoitteluni ajan ja voin luvata, että yksikään päivä ei ole ollut samanlainen.

Tänään 7.1.2016 on viimeinen päiväni työkokeilussa ja kun katson työtehtävälistaani huomaan, että alussa ollut käsitykseni pelkästä oman alan työtehtävistä oli aika huono veikkaus. Muun muassa edustusjoukkueen pelien kuuluttaminen, harrastejääkiekkojoukkueen maalivahtina oleminen, konserttien järjestäminen ja otteluennakoiden kirjoittaminen ovat aika erilaisia asioita mitä olin aikaisemmin opinnoissani kohdannut.

Työkokeilun päättyessäni koen suunnatonta riemua tajutessani kuinka paljon uusia asioita olen oppinut ja kuinka paljon paremmat valmiudet minulla on jatkossa alan töihin. Suurin osa alkuperäisistä työharjoittelijoista on joko jo lähtenyt tai pikkuhiljaa lähdössä, mutta onneksi uudet ovat juuri saapumassa ja valmiina heille sopiviin tehtäviin. Juttua kirjoitellessani seuraan kuinka heitä valmistellaan tuleviin koitoksiin.

Tänään työharjoittelu loppuu osaltani ja uudet haasteet ovat edessä. Osittain työkokeilun aikana oppimieni asioiden ansiosta seuraava etappini on urheilutoimittajakoulu, johon minut valittiin vuoden vaihteessa. Tahdon kiittää upeasta kolmesta kuukaudesta Rovaniemen Kiekkoa sekä jokaista henkilöä, jonka kanssa olen ollut tekemisissä työtehtävissäni.


Kiitos ja kumarrus

Jeremias Fisk

Seuran uusimmat