Alltime -viikkoinfo: Vuoristorataisesta viikonlopusta piste mukaan, KalPa ja HPK vastaan seuraavaksi
Julkaistu: 06.10.2021 11.28

Rovaniemen Kiekon kausi Naisten Liigassa jatkui viikonloppuna kotona Helsingin IFK:ta ja TPS:ää vastaan. Otteluissa riitti tapahtumia ja tunteiden vuoristorataa.

Lauantaina RoKi sai vieraaksi viime kauden SM-pronssimitalisti Helsingin IFK:n. Viime kaudesta entisestään vahvistunut HIFK tuli kovalla vyöryllä päälle ja ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat vieraille tylysti 7–1. RoKi paransi liikettään läpi ottelun, mutta lopputulos oli murskaava: 13–1. Ainoa muisteltava asia rovaniemeläisittäin oli RoKin liigajoukkueeseen tälle kaudelle noussut puolustaja Marianne Lassilan liigauran avausmaali.

Sunnuntaina vastaan asettui viime kausilta hyvin tuttu vastus Turun Palloseura. Toisen erän puoleen väliin mennessä turkulaisryhmä karkasi jo neljän maalin karkumatkalle, jolloin ajassa 23.45 RoKi-valmentaja Tuomas Liitola otti aikalisän joukkeelleen. Sininen joukkue paransi huomattavasti peliään ja kolmannen erän puoleen väliin turkulaisten karkumatka oli käännetty 5–4-johtoon Adalmiina Makkosen, Alisa Makkosen, Jenna Hietalan sekä Ella Lahtelan kahdella maalilla. Ranskalaishyökkääjä Estelle Duvinin onnistui tasoittaa ottelu vielä 5–5:een, joten ottelussa edettiin maalittoman jatkoajan kautta voittomaalikisaan. Siinä TPS onnistui kahdesti RoKin yhtä osumaa vastaan, joten lisäpiste matkasi vieraille jännittävän ottelun jälkeen.

Tulevana viikonloppuna RoKi päättää pitkän kotiotteluputkensa lauantaina KalPaa (klo 13.00) ja sunnuntaina HPK:ta (klo 12.30) vastaan.

RoKin kokoonpanosta ovat tällä hetkellä poissa puolustaja Paula Mandelíková (ylävartalovamma), sekä hyökkääjä Jenna Pirttijärvi ja puolustaja Aino Karppinen, jotka ovat lainasopimuksella pelaamassa Luulajan joukkueessa Ruotsissa.

Naisten akatemiajoukkue RoKi Pilke pelasi kauden ensimmäiset kotiottelunsa viikonloppuna. TIHC vei lauantaina Rovaniemeltä pisteet lukemin 9-6, lauantaina seuran sisäisessä taistossa puolestaan kaatui RoKi Keltainen 9-0. Paras pistenainen viikonloppuna oli Magdalena Felcmanova, joka viimeisteli hurjat tehot 5+5=10. Sunnuntaina nollan Pilkkeen maalilla torjui Olivia Last 24 torjunnalla.