Alltime -viikkoraportti: Voitto ja tappio vierasavauksista, kausi jatkuu pk-seudulla
Julkaistu: 20.10.2021 13.06

RoKin kausi Naisten Liigan alkusarjassa jatkui viime viikonloppuna kauden ensimmäisellä vierasreissulla. Kauden pisimmällä reissulla vastaan asettuivat viime viikoilta tutut vastustajat HPK ja TPS.

Viime kerralla Rovaniemellä RoKin nollannut HPK sai vastaansa sisukkaan vierasjoukkueen. Lopulta ensimmäisen erän toisella puolikkaalla mainioon maalivireeseen päässyt Viivi Iso-Kouvola vei komeasti vieraat johtoon. Kuten yleisöstäkin ottelussa huudettiin, näin HPK:n ja Noora Rädyn 75 minuuttia kestänyt nollaputki rovaniemeläisiä vastaan saatiin päätökseen. Kolme minuuttia myöhemmin Alisa Makkonen sivalsi paluukiekon ylivoimalla uudestaan maaliin, ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiin RoKin 2–0-vierasjohdossa.

Toisessa ei nähty tasaisesta vääntämisestä huolimatta maaleja tai jäähyjä. Niin HPK:n Räty kuin RoKin Janita Haapasaari pelasivat varmaa peliä ja ottivat tärkeitä koppeja pitäen pelin vähämaalisena. Seuraavaa maalia saatiin odottaa kolmannen erän alkupuolelle, kun HPK:n Jutta Stoltenbergin onnistui tuoda kotijoukkue maalin päähän. Ankarasta yrittämisestä huolimatta lisämaaleja ei ottelussa nähty, ja RoKi nappasi tärkeän vierasryöstön Hämeenlinnasta lukemin 2–1.

Viivi Iso-Kouvola ja kumppanit juhlivat RoKin avausmaalia Hämeenlinnassa. (Kuva: Arno Hämäläinen)

Sunnuntain kotijoukkue TPS:n ja vierasjoukkue RoKin välillä on totuttu näkemään viime kausina tasaisia vääntöjä ottelun voitosta, ja niin nähtiin nytkin. Avauserässä vieraat olivat jälleen eilisen tyyliin vahvoilla, ja ensimmäiselle erätauolle poistuttiin RoKin 2-0-johdossa. Maalintekijöinä Moona Keskisarja ja Jenna Hietala.

Toisessa erässä vieraiden ote katosi ja TPS latoi kovan painostuksen myötä pelin tasoihin Estelle Duvinin ja Milla Granlundin maaleilla. Kolmannen erän puolivälissä Duvin vei rangaistuslaukauksesta kotijoukkueen johtoon, ja reilut kaksi minuuttia myöhemmin TPS:n Pauliina Salonen teki lukemiksi jo 4-2. Syötön maaliin tarjosi nykyisin turkulaisia edustava RoKi-kasvatti Ines Lukkarila.

Rovaniemeläisten aikalisän jälkeen siniset lähti tasoittamaan peliä, ja erän puolivälissä Iida Lappalainen toi ylivoimalla uransa ensimmäisellä liigamaalillaan RoKin jälleen maalin päähän. Vieraiden loppukiri jäi kuitenkin torsoksi ja pisteet jäivät Turkuun lukemin 4-3.

Iida Lappalainen teki Turussa uransa ensimmäisen liigamaalinsa. (Kuva: Arno Hämäläinen)

RoKi jatkaa Naisten Liigan alkusarjassa sijalla viisi, pistekeskiarvon ollessa yhdeksän ottelun jälkeen 1,44. Taistelu paikasta kuuden joukkoon on erittäin tasaista, RoKin, HPK:n ja TPS:n lisäksi Ilves ovat kaikki reilun kolmen kymmenyksen sisällä toisistaan. RoKin kausi jatkuu tulevana viikonloppuna pääkaupunkiseudulla, kun vastaan asettuvat liigan kärkijoukkueet Kiekko-Espoo ja HIFK.

Loukkaantumistilanne: Hyökkääjä Ella Lahtela on alaraajavamman vuoksi pois kokoonpanosta ainakin maajoukkuetaukoon asti. Puolustaja Paula Mandelíková on palannut tällä viikolla takaisin harjoituksiin, pelikuntoon palaamista seurataan viikko kerrallaan.