U20 kesärinki julkaistu
Julkaistu: 11.05.2022 12.01

U20 kesärinki julkaistu

Joukkue järjesti huhti-toukokuun vaihteessa kaksi kolmen päivän kartoitustapahtumaa. Tapahtumiin osallistui omat pelaajat mukaan lukien kaiken kaikkiaan 46 pelaajaa. Uusia kokelaita kutsuttiin näytille Suomen ja Ruotsin U20 sarjoista, U18 SM-sarjasta, Miesten Suomisarjasta sekä II-divisioonasta.

Edellisen kauden RoKin U20 SM- joukkueesta jatkaa 13 pelaajaa. RoKin U18 joukkueesta kesärinkiin nousee yhdeksän pelaajaa, joista nuorimmat ovat 2006-syntyneiden maajoukkuepelaaja Veikka Mäki-Runsas ja päättyneellä kaudella 12 U20 SM-ottelua pelannut Benjamin Middleton. Lisäksi kartoituksista mukaan liittyi seitsemän uutta pelaajaa, jotka kaikki tulevat Pohjoisen alueelta.

Päävalmentaja Mika Uramo kertoo tulevan kauden valmisteluista.

- Halusimme aiempaa isomman kesäringin, jossa on paljon meille tuttuja pelaajia. Omille kasvateille ja muillekin pohjoisen pojille tarjotaan mahdollisuus U20 SM-tasolle. Uusista pelaajista moni on ollut meillä seurannassa jo pidempään. Mukavaa, että saimme heidät mukaan.

Joukkue ei ole vielä lopullinen, mutta kesäringin perusteella RoKin joukkue tulee olemaan aiempaa kookkaampi ja vanhempi. Loukkaantumisten ja muiden sitoumusten vuoksi kaikki kutsutut pelaajat eivät päässeet kartoituksiin tässä vaiheessa, joten ryhmä voi edelleen täydentyä. Tässä vaiheessa joukkueessa ei ole ulkomaalaispelaajia.

– Kartoitamme kyllä meille ulkomailta tarjottuja pelaajia. Ainakin toistaiseksi edetään kotimaisin voimin, Uramo kertoo.

Joukkueella on edessä pitkä ja työntäyteinen kesäharjoittelujakso.


- Sarjan alkuun on neljä kuukautta aikaa ja monen pelaajan tilanne tulee muuttumaan ennen sitä. Osa tavoittelee paikkaa edustusjoukkueesta, osa menee armeijaan ja jollain tie tässä ryhmässä voi nousta pystyyn. Joukkueharjoitukset käynnistyvät ja jokaisen pelaajan tulee lunastaa kesän harjoituksissa paikkansa lopullisessa sarjakokoonpanossa, päättää Uramo.