RoKi U20 kauteen valmistautuminen etenee - Harjoituspelien ohjelma julkaistaan loppuviikolla
Julkaistu: 28.06.2022 22.17

RoKi U20 kauteen valmistautuminen etenee - Harjoituspelien ohjelma julkaistaan loppuviikolla

Joukkue on harjoitellut toukokuusta saakka ja kesäkuun alusta myös uudet pelaajat ovat olleet mukana Rovaniemellä. U20 joukkueen kirjoilla on 29 pelaajaa, joista Tuomas Örn, Miska Merkkiniemi, Veikka Mäki-Runsas ja Tomi Alanko jatkavat edelleen edustusjoukkueen harjoitusryhmässä. Muutoksia on tullut niin pelaajistossa kuin valmennuksessakin eikä joukkue ole vieläkään lopullisessa muodossa. Silti jo tässä vaiheessa Rokin U20 joukkue on aiempaa kilpailullisempi, kookkaampi ja kokeneempi.

- Ryhmässä on hyvä meininki. Joukkueessa jatkavat pelaajat tietävät mihin ollaan menossa ja uudet kaverit ovat ottaneet haasteen vastaan. Uusista valmentajista Samu Paajanen ja Henri Joki-Erkkilä ovat myös kehittäneet joukkueen toimintaa. Kaikkinensa voi olla kyllä tyytyväinen joukkueen alkukesään. Kertoo päävalmentaja Mika Uramo. Omatoimiselle harjoitusjaksolle U20 joukkue siirtyy heinäkuun ajaksi.


Uusia rokilaisia U20:ssä ovat Leevi Siira (p), Tuomas Järvenpää (p), Iiro Määttä (h), Mikael Saarenpää (mv), Eetu Honkuri (h), Niko Vehkaperä (p), Arttu Haataja (p) ja Benjamin Sinkkonen (mv) (ei kuvassa). Kaikki uudet pelaajattulevat pohjoisen seuroista. Pohjois-Suomessa on riittävästi pelaajia kahteen U20 SM-sarjajoukkueeseen. Rokin tehtävä on edelleen vakiinnuttaa U20 SM-sarjataso Lappiin. Kuva: Teemu Kangas

Elokuussa U20 pelaa viisi harjoitusottelua. Harjoitusotteluilla onkin iso merkitys. Joukkueessa on pelaajia aiempaa enemmän, joten kilpailu pelipaikoistakin on kovempaa. Uusia tuulia toimintaan tuo myöstiivistynyt yhteistyö Lapin Urheiluakatemian valmennuksen kanssa. Viimeiset kaksi kautta U20 joukkue on toiminut kokonaisuudessaan Lapin Urheiluakatemiassa. Se on käytännössä mahdollistanut pelaamisen SM-tasolla. Nyt toimintaa saadaan lisää tekijöitä myös valmennuksen osalta, kun Lapin Urheiluopiston fysiikkavalmentaja Jani Pasula liittyy mukaan aamujen harjoituksiin.


U20 SM joukkuemäärää vähennetään kaudelle 2023-24, joten alkavan kauden sarjajärjestelmässä ei liigaseurojen joukkueet pelaavat pudotuspelejä käytännössä läpi kauden. U20 SM-alkusarja käynnistyy Rokin osalta Espoossa 2.9. Kaikki 24 joukkuetta kohtaavat toisensa kertaalleen 19.11. mennessä. Yksinkertaisen sarjan 12 parasta jatkaa ylemmässä SM-Sarjassa. Sijojen 13- 22 joukkueet jatkavat alemmassa SM-loppusarjassa. Kaksi viimeistä joukkuetta pelaa kevätkauden U20 Mestistä, josta alempaanSM-sarjaan nousee kevääksi joukkuetta. Keväällä 2023 kuusi alemman SM-sarjan viimeistä (ei liiga seuran) joukkuetta pelaavat kahden U20 Mestiksen parhaan kanssa kahdeksan joukkueen SM-karsintasarjan. SM-Karsintasarjan kahdeksasta joukkueesta kaksi parasta aloittaa syksyllä 2023 U20 SM-alkusarjassa. Terveyden, talouden ja tulevaisuuden vuoksi Mestisseurojen U20 joukkueiden kannattaa sijoittua kahdenparhaan ei liigaseuran joukkoon viimeistää alemmassa loppusarjassa.


Kauden 21-22 Rokin U18 joukkueesta U20:ssä ovat mukana Tuomas Turppa, Benjamin Middleton, Sisu Pokka, Otso Riipi, Ville Puotiniemi, Konsta Hämäläinen ja Jimi Lämsä. Osa pojista oli mukana jo kevään U20 otteluissa. Kuva: Teemu Kangas


RoKi U20 harjoituspelien ohjelma julkaistaan loppuviikon aikana.

Tilaa RoKi U20 kausikorttisi alkavalle kiekkokaudelle tästä