Alltime -viikonloppuraportti: RoKille täydet kuusi pistettä Naisten Liigan avausviikonloppuna
Julkaistu: 13.09.2021 13.28

Rovaniemen Kiekko avasi kautensa Naisten Liigassa kahdella kotiottelulla Vaasan Sportia vastaan. Tulos oli miellyttävä, kun kahdesta ottelusta tuloksena oli kaksi voittoa ja kuusi pistettä.

Lauantaina liiga-avauksessa Lappi Areenalle luisteli hurjalla pelipäällä ollut kotijoukkue. Avausmaalia saatiin odottaa vain 26 sekuntia, kun vasta jatkosopimuksen RoKiin solminut hyökkääjä Jenna Hietala veivasi kiekon maaliin. Sinisten johdon tuplasi ylivoimalla neljä minuttia myöhemmin Ella Lahtela, joka iski Sportin maalinedustalta irtokiekon sisään. RoKilla onnistui pitämään painetta vierasjoukkueen päädyssä läpi erän, viimeisenä porttina sinisten maalinsuulla ollut Janita Haapasaari nappasi kaikki Sportin yritykset.

Toisessa erässä RoKi lisäsi vauhtia, ja viimeisteli peräti neljä maalia Sportin verkkoon. Jenna Hietala viimeisteli kahdella lisäosumalla hattutemppunsa, lisäksi maalinteossa onnistuivat puolustaja Adalmiina Makkonen, sekä hyökkääjä Viivi Iso-Kouvola. Erityisesti Iso-Kouvolan maalituuletuksessa purkaantui paljon riemua, sillä maali oli aktiivisesti pelanneelle Iso-Kouvolalle ensimmäinen pitkään aikaan. Kova työ ja aktiivinen yrittäminen palkittiin lopulta hienosti.

Viivi Iso-Kouvola viimeisteli RoKin 6-0-johtomaalin ylivoimalla ja päätti pitkän maalittoman putkensa. (Kuva: Arno Hämäläinen)

Kolmannessa erässä Sport onnistui kaventamaan Susanna Viitalan ylivoimaosumalla lukemiksi 6-1, mutta kapteeni Emmi Mourujärven ja hyökkääjä Alisa Makkosen maaleilla loppulukemat olivat lopulta kotijoukkueelle 8-1. Mahtava aloitus kauteen siis sinisiltä. RoKin maalinsuulla Janita Haapasaarelle kertyi yhteensä 31 torjuntaa, Sportin Melisa Möröselle 58.

Hattutempun iskenyt Jenna Hietala oli syystäkin tyytyväinen voitokkaan ottelun jälkeen.

- Tietenkin aivan huippufiilikset, että just kun on vasta ensimmäinen peli ja joukkue pystyi noin hienoon suoritukseen. Päästiin hyvin omista ja mielestäni me luistelimme aika hyvin. Olen vain niin ylpeä joukkueesta ja niin siistiä päästä taas pelaamaan! Kyllähän se (oma peli) meni hyvin. Jännitti tosi paljon, kun olen ollut viikon kipeänä ja vasta eilen (perjantaina) ekat jäät. Jännitti, että kulkeeko henki ja pääseekö taas siihen tatsiin, mutta näköjään pääsi, kertoi Hietala ottelun jälkeen.

Nihkeämpi meno ei sunnuntaina estänyt nappaamasta kolmea pistettä

Sunnuntaina viikonlopun toisessa kohtaamisessa Sportia vastaan peli oli nihkeämpää. Alisa Makkonen sai viikonlopun toisella maalillaan vietyä alivoimalla siniset johtoon karattuaan hienosti RoKin puolustuspäästä maalintekoon, mutta Sportin onnistui tasoittaa ottelu vielä saman ylivoiman aikana Susanna Viitalan maalilla.

Toisessa erässä käytännössä paine pysyi Sportin puolustuspäässä, mutta maalit olivat tiukassa. RoKin tuore MM-pronssimitalisti puolustaja Aino Karppinen onnistui kuitenkin viemään erän ainoalla maalilla siniset takaisin johtoon, ja päätöserään lähdettiin kotijoukkueen 2-1-johdosta.

Kolmannen erän puolivälissä hyvää maalivirettään jatkanut Jenna Hietala vei RoKin jo kahden maalin johtoon, mutta Sportin Viitala toi viikonlopun kolmannella maalillaan vieraat vielä mukaan peliin. RoKi onnistui kuitenkin ratkaisemaan ottelun Moona Keskisarjan viimeistellessä lukemiksi 4-2 reilut pari minuuttia ennen erän päätöstä. Ottelun loppuhetkillä Hietala kaunisteli voittolukemiksi tyhjään maaliin 5-2. Edellistä päivää tiukemman ottelun jälkeen kolme pistettä jäi jälleen Rovaniemelle. RoKin Janita Haapasaarelle torjuntoja kertyi tällä kertaa 28, Sportin Oona Mäelle 50.

Alisa Makkonen teki RoKin avausmaalin sunnuntaina. (Kuva: Arno Hämäläinen)

- Eilen oltiin selkeästi parempia, lähdettiin alusta asti, jaksettiin vetää se kolme erää ja luisteltiin Sport kumoon. Tänään sitten taas alku oli aika nihkeetä, mutta onneksi sitten joukkueena taisteltiin pelin loppuun asti. Lopussa vielä heitettiin pari helpottavaa maalia siihen, niin ei mennyt niin jännäksi, kommentoi hyökkääjä Viivi Iso-Kouvola pelin jälkeen.