Ohjeistus koronaviruspandemian aikana
8.10.2020 19:35 Uutiset / Pääsivusto

Muista käyttää kasvomaskia!

Rovaniemen Kiekko ry ohjeistaa käyttämään kasvomaskia!

Kauden aloitus on tänä syksynä poikkeuksellinen, kun pandemiaksi kehittynyt koronavirus-epidemia vaikuttaa edelleen suuresti urheilutoimintaan ja jääkiekkosarjoihin.

Olemme koonneet teille tähän viestiin lyhyen ohjeistuksen, mikä on voimassa toistaiseksi. Ensisijaisesti meidän kaikkien tulee kuitenkin noudattaa aina Suomen hallituksen sekä AVI:n ja THL:n antamia ohjeistuksia sekä linjauksia. Toivomme, että jokainen seuramme toiminnassa mukana oleva ja halleilla vieraileva lukee tämän ohjeistuksen huolella.

Seurana olemme linjanneet 5.10, että tavoitteena on vähentää eri joukkueiden pelaajien ja toimihenkilöiden välisiä kontakteja. Huomioikaa, että myös valmentajien on oltava mahdollisimman vähäisessä keskinäisessä kanssakäymisessä.

Olemme nyt keskeyttäneet ominaisuusharjoittelun sekä maalivahtijäät toistaiseksi.

Toiminta harjoituksissa ja peleissä

Harjoituksiin osallistutaan vain ja ainoastaan terveenä. Perheenjäsenen koronavirustestituloksen ollessa positiivinen toimitaan aina tartuntatautiviranomaisten ohjeistusten mukaisesti. Harjoitteluun ei ketään pidä pakottaa tai painostaa, vaan päätös osallistua harjoituksiin on aina jokaisen henkilökohtainen asia ja sitä tulee kunnioittaa.

Kiinnitetään edelleen erityistä huomiota myös hyvään hygieniaan. Pelaajien tulee saapua harjoituksiin aina puhtaissa vaatteissa ja varusteissa sekä kädet saippualla pestyinä. Kasvojen koskettelua tulee välttää ja hiki pyyhitään aina omaan pyyhkeeseen. Jokaisella pelaajalla tulee myös olla käytössään oma henkilökohtainen juomapullo. Lisäksi mahdollinen yskiminen ja aivastelu suunnataan omaan hihaan ja käsiä tulee pestä saippualla ahkerasti. Jos vettä ei ole saatavilla, käytetään aina käsidesiä. Käsidesiä löytyy kioskeilta ja sisääntuloväyliltä.

Joukkueiden harjoitusten ja pelien yhteydessä suorittama oheisharjoittelu ja loppuverryttely suositellaan tekemään riittävää turvaväliä noudattaen niin, että esimerkiksi kisahallin pääaulassa harjoittelee samanaikaisesti vain kaksi joukkuetta kerrallaan.

Kasvomaskin käyttö!

Rovaniemen Kiekko ohjeistaa, että seuran kaikki harrastajat, toimihenkilöt sekä muut joukkueen toiminnassa mukana olevat käyttävät jatkossa harjoituksiin ja peleihin saapuessa sekä harjoituksista ja peleistä pois lähtiessä kasvomaskia, mikäli siihen ei ole terveydellistä estettä. Myös joukkueiden vieraspelimatkoilla sekä muissa mahdollisissa yhteisissä tapahtumissa ohjeistetaan käytettävän kasvomaskia.

Kasvomaski ei sovellu pikkulapsille, sillä maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta hieman vanhempana. Tämä suositus koskee ensisijassa yli 15-vuotiaita.

Suosittelemme, että myös harjoituksia seuraavat vanhemmat käyttäisivät jäähalleilla liikkuessaan jatkossa kasvomaskia. Jääkiekkoliiton ohjeistuksen mukaisesti otteluissa on päällä maskipakko. Harjoitushalli 1 tulee lippusiimat, jonka molemmille puolille saa tulla 15 katsojaa (yhteensä 30). Harjoitushalli 2 saa ottaa 15 katsojaa. Kisahallissa ry:n peleissä saa ottaa 500 katsojaa, mutta tästä huolimatta turvavälit on hyvä muistaa!

Mahdollinen oireilu

Mikäli jollakin joukkueen jäsenellä ilmenee koronavirusinfektioon viittavia oireita, tulee siitä informoida välittömästi oman joukkueen johtoa sekä valmennusta. Henkilön tulee asettaa itsensä välittömästi omaehtoiseen karanteeniin siihen asti, kunnes koronavirustestin tulos on selvillä.

Jos koronavirustestin tulos on positiivinen, tulee tästä informoida välittömästi seuran koronavastaavaa (Antti Latvakoski, p. 040 562 3337). Tartuntatautilain mukaisesti alueen tartuntataudeista vastaava lääkäri tekee päätökset karanteeniin asetettavista henkilöistä.

Jos teillä on aiheeseen liittyviä huolia tai kysymyksiä, olemme erittäin mielellämme käytettävissä.

Rovaniemen Kiekko ry:n organisaation puolesta,

Antti Latvakoski

koronavastaava


   
Lisää uutisia
RoKi Naisten Luisteluleikit (4-8 v.)
«  Joulukuu   »
Kategoriat