Ennakko: Jatkuuko RoKin naisten voittokulku Team Kuortanetta ja Vaasan Sportia vastaan?
23.1.2021 1:04 Uutiset / ROKI Naiset

Ennakko: Jatkuuko RoKin naisten voittokulku Team Kuortanetta ja Vaasan Sportia vastaan?

RoKin ottelut Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa jatkuvat viikonloppuna Pohjanmaalla, kun vieraskentillä vastaan asettuvat Team Kuortane ja Vaasan Sport.

Rovaniemeläisten otteet jatkosarjassa tähän mennessä ovat olleet mainioita, sillä saldona on kolmesta ottelusta kolme voittoa: Rauman Lukko kaatui vieraissa 3-2, sekä JYP vieraissa 6-2 ja kotona 6-3. RoKi onkin alemman jatkosarjan sarjataulukossa heti toisena yhden ottelun enemmän pelanneen Team Kuortaneen jälkeen. RoKin parhaita pistenaisia tähän mennessä jatkosarjassa ovat olleet Jenna Hietala (4+2=6), Jenna Pirttijärvi (3+3=6) ja Sanni Kontiosalo (0+6=6). Janita Haapasaari on torjunut toistaiseksi RoKi-maalilla kaikki ottelut jatkosarjassa (torj.-% 92,2), ja on aloittava maalivahti myös lauantain ottelussa Team Kuortanetta vastaan.

Jenna Hietala johtaa RoKin kauden sisäistä maalipörssiä 13 maalillaan. (Kuva: Arno Hämäläinen)

Vaatimustaso tulee nousemaan viikonloppuna, sillä RoKi saa vastaansa kaksi hyvässä vireessä olevaa kotijoukkuetta. Nuorten maajoukkuepelaajia kuhiseva Team Kuortane on onnistunut neljässä ottelussa kaatamaan kaikki muut jatkosarjan joukkueet. Kuortaneen kolme parasta pistenaista löytyvät myös jatkosarjan pistepörssin top-3:sta: Jenna Kaila (4+6=10), Sofianna Sundelin (4+5=9) ja Kiira Yrjänen (5+2=7). Liigan alkusarjassa RoKi onnistui juuri vieraskentällä syyskuussa kaatamaan Kuortaneen 2-1, mutta Kuortane kävi kuittaamassa tämän reilua kuukautta myöhemmin Lappi Areenalla lukemin 5-3.

Vaasan Sport puolestaan on piristänyt peliään heikosti sujuneen liigan alkusarjan jälkeen. Kotkapaidat haastoivat hyvin jatkosarjan ennakkosuosikkeja Kuortanetta ja Oulun Kärppiä vastaan tappioista huolimatta, ja vieraskentällä Rauman Lukko kaatui peräti lukemin 7-0. Sportin parhaat pistenaiset jatkosarjassa ovat olleet Susanna Viitala (4+2=6) ja Pauliina Suoniemi (1+5=6). Sport on ollut yleensä RoKille haastava vastus viime kausina, sillä esimerkiksi viime kaudella Sport vei joukkueiden molemmat kohtaamiset Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa. Tällä kaudella liigan alkusarjassa Sport kaatui vieraskentällä tiukan taistelun jälkeen lukemin 3-2, toinen kohtaaminen itsenäisyyspäivänä Lappi Areenalla jäi pelaamatta liigan keskeydyttyä koronavirustilanteen vuoksi.

Molemmat ottelut pelataan Kuortaneella ja Vaasassa ilman yleisöä. Ottelut suorina lähetyksinä näyttää Ruutu+!

Viikonlopun ottelut:

Team Kuortane - RoKi, Kuortane (klo 15.30)

Sport - RoKi, Vaasa (klo 12.45)

Kausikorttilaisten paikkavaraus RoKin seuraavaan kotiotteluun Lukkoa vastaan 30. tammikuuta alkaa maanantaina klo 9!


   
Lisää uutisia
Lapsi-Vanhempi luistelu
«  Maaliskuu   »
Kategoriat