Kauden 2019-20 palkitut: ROKI A
27.4.2020 19:53 Uutiset / ROKI U20

ROKI A:n kauden 2019-20 MVP on maalivahti Elias Korpela.

Roki A-nuoret nousivat vuodessa Suomisarjasta Mestiksen alkusarjaan, josta edelleen kevään loppusarjaan ja Play Offeihin. Kausi loppui kesken, mutta parhaan pelaajan valinta on silti paikallaan.

Tällä kertaa hyviä vaihtoehtoja oli useita. Syksyllä ykkösketjuksi vakiintuneet Santeri Hanska, Janne Ulkuniemi ja Pekka Hartikainen hätyyttelivät syyskauden pistepörssin kärkisijoja. Vuoden vaihteessa Hanska ja Ulkuniemi nousivatkin jo edustuksen otteluihin ja keväällä Hartikainenkin teki debyyttinsa Mestiksessä. Hyökkääjien tehot tasoittuivat kauden vanhetessa mutta puolustajista Santeri Oikkonen vain paransi otteitaan kauden lähestyessä loppuaan. MVP valinnoissa kenttäpelaajille oli kuitenkin kova haastaja tolppien välissä.

"Hyvä maalivahti on puoli joukkuetta"

Joukkue aloitti kauden kolmella tappiolla. Ei ollut kovin mukavaa kenelläkään. Neljännessä ottelussa Joensuussa vastakkain olivat sarjan peränpitäjät. Maalivahti Korpelalla edessä oli kauden toinen startti. 39:llä torjunnalla irtosi 4-5 vierasvoitto jatkoajalla. Se oli maalivahdin voitto, joka tuossa kohtaa kasvatti koko joukkueen itseluottamusta.

Tästä eteenpäin joukkue kaivoi pisteitä hyvällä tahdilla nousten jossain vaiheessa alussa jopa sarjan kolmanneksi. Sittemmin vauhti hieman hiipui, mutta joukkue painoi kauden läpi 1,5 pistekeskiarvolla. Se oli juuri se vauhti mitä nousijajoukkueessa kauteen lähdettäessä tavoiteltiinkin. Välillä kone yksi ja tulokset vaihtelivat. Yksi kaava kuitenkin säilyi samanlaisena läpi kauden: Rokin maalivahdilla oli lähes jokaisessa ottelussa enemmän torjuntoja kuin vastustajalla. Päävastuun torjuntatöistä kantoi Korpela joka pelasi kauden aikana 35:ssa ottelussa yli 90% torjuntakeskiarvolla.

Korpelan kommentit: - Mukava oli pelata, tietenkin kauteen kuuluu ylä- ja alamäkiä, mutta kaudesta jäi positiivinen kuva henkilökohtaisten ja joukkueen otteiden puolesta. Oli hienoa olla osa tätä joukkuetta ja tarinaa. Kiitokset kaikille mukana olleille, historiallinen kausi monella tapaa, joka jäi loppuhuipennusta vaille kesken. Mennään eteenpäin ja ensi kaudella taas pannaan täysille!


   
Lisää uutisia
ROKI U20
«  Joulukuu   »
Kategoriat