Nuorten Mestiksen alkusarja pian puolivälissä
15.10.2019 17:51 Uutiset / A-nuoret

RoKi on päässyt hyvään vauhtiin Nuorten Mestiksen alkusarjassa. Viimeisestä 11 ottelusta joukkue on ottanut kahdeksan voittoa. (kuva: Pekka Aho, Lapin Kansa)

Nuorten Mestiksen alkusarjasta on pelattu 14 kierrosta ja tulevassa viikonvaihteessa ohitetaan jo sarjan puoliväli. Rokin sijoitus kuudentoista joukkueen sarjassa on tällä hetkellä viides. Kolme kärkijoukkuetta ovat aikaansaaneet etumatkaa tasaiseen keskikastiin, jossa sijojen 4 ja 12 välillä olevien joukkueiden piste-ero on vain kuusi pistettä. Sarjan kärkiryhmät ovat jyränneet tasaisuudellaan, kun toisilla esityksiin ovat vaikuttaneet vaihtelevasti käytössä olevat edustuksen pelaajat.

Rokin osalta sarja alkoi synkästi kolmella tappiolla. Sen jälkeen asetelmia on saatu parannettua joka viikonloppu. – Sarja-avaus meni pelillisesti vihkoon, mutta olemme tyytyväisiä sen jälkeiseen kehitykseen. Kertaa valmentaja Mika Uramo. - Ensimmäisissäkin otteluissa väläyttelimme yksilöinä, mutta siinä vaiheessa joukkueena puolustaminen ei ollut vielä riittävällä tasolla.

Kun puolustuspeli parantui, yksilötkin nousivat erillä lailla esille. Janne Ulkuniemi (9+16) on toisena koko sarjan pistepörssissä, Santeri Hanska kävi jo pelaamassa ensimmäiset Mestis ottelunsa edustusjoukkueessa ja Pekka Hartikainen pelaa parasta kauttaan vähään aikaan. Pitkään Rokissa valmentaneille Uramolle ja Kyösti Ulkuniemelle pelaajien ja joukkueen suunnan muutos on erityisen mukavaa, sillä Rokin A-Nuorten joukkue koostuu lähes kokonaan seuran oman juniorimyllyn läpi käyneistä pelaajista. Reilut puolet pelaajista tulee Rovaniemeltä ja kolmasosa muualta Lapista. Kittilän, Sodankylän, Kemijärven, Kuusamon ja Ranuan pojat ovat pelanneet Rokissa C-junioreista asti. Maalivahti Elias Korpela tuli Rovaniemelle vuosi sitten Oulusta ja samasta suunnasta siirtyi tälle kaudelle puolustaja Sami Salmela. – Molemmat tulivat tänne kehittymään ja ovat sen myös tehneet.

Santeri Hanska pelasi lokakuun alussa uransa ensimmäisen Mestis ottelut. Kuva: Anssi Jokiranta, Lapin Kansa

Sarja on sen eniten matkustavalle joukkueelle erityisen rankka, eikä loukkaantumisilta ole säästytty. Yhden ketjun verran on ollut koko ajan poissa pelaajia, jotka lähtökohtaisesti olivat ihan avain asemassa. Ketjurulettia on pyöritetty jatkuvasti aika pienellä pelaajamäärällä. Osalla pelaajista varusmiespalvelus ja työt ovat syöneet lähes koko syksyn, eikä heistä ole ollut paikkaamaan loukkaantuneita. Onneksi B-nuorista täksi kaudeksi A:han tulleet Tuomas Örn, Tomi Alanko, Arttu Korsumäki ja Harri Eskola ovat nousseet syksyn aikana runkopelaajiksi ajateltua nopeammin. Ringin levennykseksi on saatu kaksi uutta pelaajaa syyskauden aikana: Islannin maajoukkuepelaaja Sölvi Atlasson hakee Suomesta kokemusta kovista sarjoista ja Daniel Haverinen siirtyi Rokiin KooKoon B-junioreista. - Pojat tulivat tänne meidän kannalta hyvään ajankohtaan, mutta päätavoitteet heille on asetettu seuraavaksi kaudeksi.

Lähitulevaisuus onkin haasteita täynnä. Tällä hetkellä RoKi A muiden rovaniemeläisjoukkueiden tapaan pelaa ja harjoittelee evakossa HH2:ssa. Nuorten Mestis jatkuu koulujen syysloman päättävillä vierasotteluilla Nokialla Ja Tampereella. Rokin tavoite on pelata Mestistä myös kevätkaudella. Tämän hetkinen sarjasijoitus on hyvä mutta tavoitteessa riittää edelleen tekemistä. Rokilla on pelaamatta sarjataulukon tämän hetken sarjan neljää parasta joukkuetta vastaan täydet kahdeksan ottelua. – Kaikki vastustajat ovat olleet kovia. Meillä on parannettavaa vielä omassa tekemisessä.Sitä kautta mietitään tuleviakin otteluita. Päättää Uramo.


   
Lisää uutisia
E1 08
«  Heinäkuu   »
Kategoriat