Harrastenaisille hopeaa
Julkaistu: 04.04.2017 00.00

Naisten harrastesarjan Final Four-turnaus pelattiin la 1.4. Oulunsalossa. Lopputurnaukseen oli kutsuttu runkosarjan neljä parasta joukkuetta eli Laser HT, RoKi harrastenaiset, PaKa ja TIHC.

Runkosarjan voittaja Laser HT kohtasi ensimmäisessä pelissä neljännellä sijalla olevan PaKan. Ottelu päättyi Laserin 4-2 voittoon, mikä tarkoitti Laserin etenemistä finaalipeliin. Lopputurnauksen toisessa pelissä RoKin vastustajaksi asettui runkosarjan kolmonen TIHC.

TIHC aloitti pelin lievällä hallinnalla aiheuttaen muutamia vaarallisia tilanteita RoKin maalivahdin Mette Mäkitalon vartioimalle maalille. Ensimmäisen jakson puolen välin paikkeilla TIHC meni johtoon tiukan maalineduspelin jälkeen ja tauolle mentiin 0-1 lukemissa.

RoKin toisen jakson aloitus oli hurja: jo vajaan minuutin peliin jälkeen ottelu oli tasalukemissa 1-1 Jenna Pirttijärven tekemällä maalilla. RoKi hallitsi peliä loppuajan ja kentän ykköstykki Pirttijärvi laukoi kiekon vielä kahteen kertaan vastustajan verkkoon. Hienon taistelun jälkeen RoKi vei ottelun nimiinsä 3-1 lukemin.

Finaalissa RoKi pääsi pelaamaan heti ottelun alussa kahteen kertaan ylivoimaa, mutta kiekkoa ei saatu vastustajan maaliin. Ensimmäinen maali nähtiin viiden minuutin pelin jälkeen, kun Laserin pelaaja oli unohtunut RoKin maalin eteen, jonne kiekko toimitettiin ja siitä se pistettiin verkon perukoille. Heti maalin jälkeen RoKi sai rakennettua hyvän hyökkäyskuvion vastustajan maalille. Tilanne päättyi lopulta Janika Pitkälän kavennusmaaliin (1-1).

Pari minuuttia tämän jälkeen vastustaja pisti vanhanaikaisella kiekon RoKin maaliin ja erätauolle mentiin Laserin johtaessa peliä 2-1.

Toisen erän puolen välin jälkeen RoKi sai jälleen ylivoiman. RoKin puolustaja pyrki hyökkäyspään siniviivalta toimittamaan kiekkoa maalille, mutta Laserin hyökkääjä pääsi välin ja karkasi läpiajoon pistäen kiekon hallitusti Rokin maaliin (3-1).

RoKin joukkue nousi vielä taisteluun mukaan. Neljä minuuttia ennen pelin loppua Jenna Pirttijärvi toimitti maaliedustalta kiekon Laserin häkkiin (3-2). RoKi yritti vimmalla saada peliä tasoihin, mutta Laser kesti vyörytyksen ja voitti ottelun 3-2.

RoKin maalivahti Mette Mäkitalo torjui finaalissa 16 kertaa, Laserin maalivahti 26 kertaa.

Valmentaja Jukka Tiuraniemi oli finaalitappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueen pelaamiseen:

- Finaali oli kovavauhtinen ja molemmat joukkueet esittivät erittäin hienoja otteita. Joukkueeseen liittyi viime syksynä paljon uusia pelaajia, joiden panos joukkueen menestykselle on ollut merkittävä. Joukkuehenki oli huumorilla maustettu koko kauden, mutta peleissä keskityttiin olennaiseen. Hopeamitali on parannusta edellisen kauden nelostilasta. Laser sai tehdä kovasti töitä meidät voittaakseen ja saimmekin vastustajan kiitokset todella kovasta finaalivastuksesta.

Pronssiottelu päättyi PaKan voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen.

Harrastenaisten kausi jatkuu vielä la 22.4. Posion harrasteturnauksessa, jossa tavoitteena on jälleen voitto edellisen kauden tapaan.

RoKi harrastenaiset onnittelee lämpimästi Rovaniemen Kiekon juniorijoukkueita ja RoKi Naisia hienoista saavutuksista!