Sirviön kaamospiristyminen tuotti Mestisdebyytin
Julkaistu: 21.11.2017 00.00

Sirviön kaamospiristyminen tuotti Mestisdebyytin

Kuva: Oona Sarajärvi Teksti: Mika Uramo

Roki Hockeyn viime viikon IPK ja Peliitat otteluissa esiintyi Roki Rebelsistä ja Nuorten joukkueesta mukaan nostettu Eemil Sirviö. Rovaniemeläinen laitahyökkääjä käytti näyttöpaikkansa hyväkseen.

Emil Sirviön peliura alkoi naapuri seura Panttereissa, josta tie vei 15-vuotiaana Jyväskylään Jypin junioreihin. C1 ja B vuodet tuottivat joka kevät SM-mitalin, kruununa B2 ikäluokan Suomen Mestaruus. Viime kausi kului farmiseura Diskoksen A-nuorten Mestisjoukkueessa. Tavoite kuluvaksi kaudeksi oli lunastaa paikka JYPin Nuorten Liiga joukkueesta. Tässä kohtaa tavoitteet eivät kuitenkaan toteutuneet.

Emilin päätös Rovaniemelle paluusta kypsyi, kun hän putosi kesällä JYP Nuorten Liigajoukkueen ringistä. Toinen kausi Diskoksessa ei tuntunut enää houkuttelevalta, kun Nuorten Mestistä pystyi pelaamaan Rovaniemeltäkin. Edessä oli paluu kotiin neljän vuoden tauon jälkeen.

Pelit Rokissa alkoivat eksoottisesti A-Nuorten Kiinan matkalla. Roki Rebelsin harjoitukset pyörivät ja sarjapelit alkoivat Nuorten Mestiksen ja miesten II-divisioonan osalta syyskuussa. Vaikka Nuorten joukkue ei ole syksyllä menestynyt Mestiksessä Sirviölle tehoja on kertynyt piste per ottelu tahdilla. Lähes samaa tahtia on tullut tehopisteitä Roki Rebelsin Rautaliiga otteluissakin (II-div). Parasta jääkiekkoa Eemilinkään peli ei kuitenkaan vielä ollut. Jotain oli syytä muuttaa ja tässä tapauksessa muutoksen toteutti pelaaja itse.

- Marraskuun alussa aloin tosissani miettimään mitä voisin tehdä paremmin. Keskityin pelaamiseen huolellisemmin ja samalla omakin innostus taas kasvoi. Varmaan se näkyi myös esityksissäni. Miettii Eemil Sirviö. - Kyllä se näkyi. Vahvistaa Roki Rebelsin päävalmentaja Eero Vierola. – Muutamaa viikkoa aiemmin keskusteltiin pelaajan kanssa vakavasti pelillisistä asioista. Potentiaalia varmasti oli aiemminkin mutta vasta nyt hän alkoi toimia sen mukaisesti. Viimeisissä Roki Rebelsin otteluissaan Emil meni tiukemmin tilanteisiin ja teki hommia aktiivisesti molempiin suuntiin. Hänen pelinsä oli paljon kokonaisvaltaisempaa, kuin aiemmin syksyllä.

Isä Ari Sirviö on luonnollisesti tyytyväinen poikansa parantuneisiin otteisiin. Hän arvioi Eemilin alkusyksyssä näkyneen pettymyksen pelipaikan menestyksestä. – Eemililtä kesti aikansa löytää taas motivaatio harjoitteluun. Tällä hetkellä innostuminen jääkiekkoon paistaa pojan olemuksesta.

Hyvä työ palkitaan ja joskus pieni tuurikin on paikallaan. Loukkaantumisista kärsinyt Rokin Mestisjoukkue pyysi täydennystä heidän mukana aiemminkin olleista Rebelsin pelaajista. Samalla oli perusteltua tarjota näytönpaikkaa Mestiksen harjoituksissa myös Eemilille.

Kaksi päivää myöhemmin keskiviikkona edessä olikin jo uran ensimmäinen Mestisottelu IPK:n vieraillessa Areenalla. -Nähtiin hieno Mestisdebyytti, Rokin päävalmentaja Petri Karjalainen kehui ottelun jälkeen Sirviön ennakkoluulotonta esitystä.

Mestiksessä pelipaikoista kilpaillaan tosissaan, joten keskittymistä ja hyvää tekemistä vaaditaan jatkossakin. - Nyt mennään päivä kerrallaan. Tavoite on luonnollisesti vakiinnuttaa pelipaikka Rokin Mestis-joukkueesta. Kertoo Emil Sirviö.


Sirviön perheessä pelataan monella tasolla

Syksyn ensimmäinen Mestiksessä esiintynyt Rokin junioripelaaja tulee perheestä, jonka lapsia harrastaa useammassa Rokin joukkueessa. Vuotta nuorempi sisko Inna pelaa puolustajana Rokin Naisten joukkueessa. Pikkuveljistä Juho pelaa D1 joukkueessa ja Leevi E1 joukkueessa.

Lauantaina 28.10. perheelle sattui mielenkiintoinen tilanne, kun kolme lasta pelasi samanaikaisesti Lappi Areenalla eri otteluissa. Emil ja Nuorten joukkue kohtasi Kisahallissa Imatran Ketterän, Juhon D1 kamppaili KKP:tä vastaan vanhassa harjoitushallissa ja Leevin E1 joukkue turnasi uudessa harkkahallissa Sopan ja Panttereiden kanssa. Sirviöiden illan päätteeksi Inna pelasi vielä Naisten Mestisjoukkueessa Nivalaa vastaan.

Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Rovaniemeläisittäin ennennäkemätöntä on jo se, että perheen vanhimmat sisarukset ovat jo edustaneet Mestistasolla. Aika näyttää miten harrastus kehittyy nuorempien veljesten kohdalla.

Kuva: Jussi Leinonen


Seuran uusimmat