Jääkiekko uutinen jääkiekoista
5.6.2017 16:23 Uutiset / Pääsivusto

Lyhyen tauon jälkeen Lappi Areella on taas jäätä ja Roki-junioreiden uusi kausi jo käynnissä. Tässä uutisessa asiaa kohtuullisen tärkeästä harjoitusvälineestä.

Uuden kauden myötä seuran kiekot on merkitty ROKI RY - tekstillä. Samoja kiekkoja käyttävät myös Lapin Urheiluakatemian jääkiekoilijat. Merkinnällä halutaan pienentää joka kausi kasvanutta hävikkiä seuran kiekoissa. - Kaksi vuotta sitten merkkasimme noin 300 kiekkkoamme. Viimeisessä inventaariossa noita kiekkoja oli jäljellä enää muutamia. Kertoo valmennuspäälikkö Mika Uramo.

Ihanne tilanteessa kaikkien kolmen jäähallin kiekkolaatikosta löytyy n. 60 kiekkoa joukkueiden harjoituksiin. Viime kaudella kiekkoja kuitenkin hävisi niin paljon, että tämä ei toteutunut. - Hankimme vuosittain satoja kiekkoja. Se ei ole halpaa, mutta vielä ikävämpää olisi jos joukkueilla ei ole harjoituksissa riittävästi kiekkoja.

Kiekoissa on eroja

Jääkiekoissakin on laatueroja. Päällä oleva logo ei kerro paljoakaan kiekosta, sillä valmistajan merkki löytyy pelivälineen kyljestä.

Kisahallissa käytetään Gufex ja Vegum merkkisiä kiekkoja. Näistä Gufexit ovat osoittautuneet laadukkaimmiksi ja ne kestävät käytössä useamman kauden. HH1:ssä ja HH2:ssa on käytetty usean vuoden ajan Kärppäsäätiön lahjoittamia Rubena kiekkoja. Kyseisen 700 kiekon erän viimeinen laatikko meni käyttöön viime syksynä, eikä niistäkään enää montaa ole jäljellä. Hieman harvinaisempia kiekkojamme ovat Amerikkalaiset VICEROY kiekot jotka ovat myös kestäviä, mutta edellisiä teräväkulmaisempia. Kaikki jääkiekkomerkit toimivat pelissä samalla lailla, eikä kiekoissa ole erilaisia liito-ominaisuuksia, kuten ilmalla täytetyissä palloissa. Parhaankin kiekon liukua voi tosin hidastaa paperinen hintalappu, jos se on liimattu tiukasti kiekon keskustaan. - Haluamme pitää kaukalon laidat siisteinä ja siksi emme käytä meille vieraita kiekkomerkkejä. Kaikille kiekoille on kuitenkin tarvetta. Kun kiekon kilometrit Lappi Areenalla täyttyvät siirretään ne ulkokäyttöön.

Minne kiekot katoavat?

Jokaisessa peli ja harjoitustapahtumassa kiekkoja tippuu suojaverkoista kaukalon ulkopuolelle. Kaikki jäähallin käyttäjät olisivat takuulla tyytyväisiä, jos nämä kiekot myös palautettaisiin jäälle. Valitettavan usein kiekot viedään kuitenkin löytäjän toimesta kotiin. Parannettavaa on myös käyttäjien viitsimisessä. Jos harjoitusten jälkeen yli menneitä kiekkoja ei kerätä, niin helposti ne päätyvät uusille omistajille.

Väärinkäytöksiä ja varkausiakin on valitettavasti ilmennyt. Niitäkin on edesauttanut oma huolimattomuutemme. - Lukitsematta jääneistä kiekkolaatikoista häviää kiekkoja, enemmän kuin lukituista. Jollain netin kirpputorilla on myyty käytettyjä kiekkoja, joiden alkuperäisiä omistajia lienee Lappi Areenaa käyttävät seurat.

Omillekin harrastajille tulee toisinaan muistuttaa, että Lappi Areenalla käytettäviä seuran kiekkoja ei ole tarkoitettu lainattaviksi ulkojäille tai kesäksi laukaisupaikoille. Kesän laukaisupaikoita ei kiekkoja palauteta enää jäähallikäyttöön. - Kerran huumori oli koetuksella, kun Areenan pihalla laukaisuharjoituksissa käytettiin kisahallin kiekkojamme. Tuskailee Uramo.

Kiekkojen palautus Rokin junnukioskiin

Kiekkojen palautus lakuja vastaan on otettu innolla vastaan nuorimpien hallin käyttäjien toimesta. Sarjakauden aikana junnukioskille palautuukin viikoittain 50-60 kiekkoa. Vaihtopalkkio koetaan tärkeäksi. - Kun kioski on avoinna vähänkään pidemmän tauon jälkeen kiekkoja palautetaan aika isoissa erissä. Loppukesästä olemme todennäköisesti jälleen pakotettuja kiekko-ostoksille.

Omien kiekkojen lisäksi kahvioon ilmestyy harvinaisempiakin kiekkoja. Vanhoja "Made in USSR" kiekkoja ei ole tarkoitus ottaa vastaan, sillä ne eivät ole peräisin Lappi Areenalta.
   
Lisää uutisia
Rovaniemen Kiekko
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Kategoriat