Naisille mestiksen hopeaa
Julkaistu: 04.04.2017 00.00

Viikonloppu vietettiin kaukana kotoa ilman havaintojakaan kotona maata koristavasta lumesta. Turku ja TPS pelasi itselleen Mestiksen loppusarjassa Final Four -turnauksen emännöinnin. RoKin välieräparina olikin juuri TPS, jota vastaan RoKi Naiset ei ole aiemmin pelannut. Vastustaja oli siis täysin uusi ja panoksena Mestiksen finaalipaikka. Final Four -turnauksen ottelut pelattiin kaksieräisinä kamppailuina.

Ensimmäinen erä on hieman hermostunutta ja uuden vastustajan pelityylin opettelua. Erän ainoina merkintöinä nähtiinkin kaksi jäähyä molemmille. Kumpikaan joukkue ei onnistunut niittaamaan ylivoimaosumia. Muutenkin erä oli tasaväkinen.

Toiseen erään ehdottomasti kovempaa tuli RoKi. Kova painostus tuottaa vihdoin ylivoimalla tulosta, kun Erkka Karvonen siirtää kiekon Aino Karppiselle, joka laukoo maalille. Ottelun ensimmäisessä erässä kovia kokenut Ela Lahtela pääsee maalin edestä ohjaamaan Ainon vedon maaliin ajassa 26:49. Paine pysyy TPS-päädyssä. Rokilaiset näkevät maalin kulmilla kovan vedon käyneen maalissa, mutta tuomarit levittelevät käsiänsä. Kymmenen minuuttia RoKin maalista vastustajat saavat yhden harvoista tilanteistaan. Pomppukiekko nousee kulmasta korkeana kohti maalia. Maalilla rokivahti Hulkki Haapasaari ei yllä kunnolla kiekkoon vastustajan rynnätessä häntä päin ja näin kiekko pompsahtaa RoKin maaliin. Kyselyistä huolimatta tuomari sanoo RoKi-pelaajan työntäneen pelaajan maalivahdin alueelle ja näin hyväksyy maalin. Tilanne tasoittuu ja edessä on hermoja raastava voittolaukauskilpailu. Kolmesta ensimmäisestä vetäjästä maalin saa ainoastaan Majo Ämmälä ja TPS:n Jenna Urpo. Äkkikuolemalla toinen laukaisupari tuottaa tulosta, kun Majo Ämmälä riplaa jälleen kiekon TPS-maaliin, Hulkin torjuessa vastustajan vedon. Näin RoKi jatkaa riemukkaasti tietään kohti finaalia, jonne tiensä selvitti myös Vaasan Sport.

Finaali käynnistyy RoKin osalta pahimmalla mahdollisella tavalla. Ensimmäisestä tilanteesta Sport pääsee yksin läpi ja viimeistely Hulkin taakse onnistuu 25 pelisekunnin kohdalla. Tämän jälkeen peli etenee suhteellisen tasaväkisenä. Erätauolle lähdetään edelleen 0-1 -tilanteesta. Toinen erä kääntyy koko ajan enemmän ja enemmän RoKin hallinnaksi. Ajoittain vaasalaisten päätyyn saadaan luotua kaameita hyökkäysmyllytyksiä, upeita paikkoja ja läheltä piti -tilanteita. Hivuteltiimpa maalin rautojakin pelin edetessä. Kiekko ei kuitenkaan tottele viimeiseen asti pohjoisen puhuria ja näinpä 25 sekuntia pelin alussa näyttelivät turhan suurta roolia ottelussa. Loppusummeri soittaa, vaasalaiset juhlivat. RoKin kausi päättyy Mestiksen hopeamitaleihin. Pronssia pokkasi Kuusankosken Puhti, joka löi pronssipelissä TPS:n.

Lauantain peleissä pelaajapalkintoja nappasivat Aino Karppinen (molemmissa otteluissa), Jamppa Jatkola, Lellu Pekkala ja Hulkki Haapasaari.

Isot kiitokset kaudesta tukijoille, mukanaeläjille, tsemppareille, läheisille ja tottakai faneille!

Finaalin kuvakooste on nähtävissä osoitteessa (josta myös lainattu tämän raportin kuva): https://mikakannisto.galleria.fi/…/Mestis…/Finaali+1.4.2017