Mestarit!
Julkaistu: 02.04.2017 00.00

Mestarit!

ROKI C1 2016-17

  • Mestiksen pohjoisin joukkue.
  • Mestiksen nuorin joukkue.
  • Mestiksen vähiten yhdessä harjoitellut joukkue.
  • Mestiksen paras joukkue.

Joukkueessa pelasi poikia Rovaniemeltä, Kittilästä, Ylitorniolta, Pellosta, Sodankylästä ja Ranualta. Kauden aikana harjoiteltiin yhdessä vain kerran viikossa. Maakunnan pojat harjoittelivat pääosin kotiseuroissaan. Iso kiitos kaikille yhteistyöseuroille, siitä työstä mitä olette tehneet poikien hyväksi. Koska yhdessä harjoiteltiin vain vähän, pelitapa pidettiin yksinkertaisena. Harjoittelussa panostettiin maalivahteihin, fysiikkaan, 1 vs.1 pelaamiseen, nopeaan tilanvoittamiseen hyökkäyspelissä ja kiekollisen vastustajan paineistamiseen koko kentän alueella.

Joukkueessa oli hyvä moraali ja henki. Kauteen lähdettäessä mietimme johtoryhmän kanssa miten pidämme kauden aikana poikien keskittymisen oikeissa asioissa. Se onnistui yksinkertaisilla tavoittella ja tiukoilla säännöillä. Kielsimme mm. haukottelun pukukopissa ja niin vaan pojat oppivat jotain vireystilastaan ja lepäämisestä. Lupasimme pelaajille, että voitamme ottelut, kun toteutamme omaa tekemisen tasoa harjoituksissa ja pelitapaa otteluissa. Ei meillä tietenkään ollut mitään varmuutta siitä oliko lupauksella katetta, mutta kun pelit kulkivat niin aloimme uskomaan siihen itsekin. Voitimme puolet kauden otteluistamme yhdellä tai kahdella maalilla.

Fysiikassa parantuneet testitulokset toimivat kannustimena. Välillä pojat olivat väsyneitä. Yli kymmenen päivän tauottomat jaksot toistuivat kauden aikana muutaman kerran. Kaksi kolmesta kauden aikana tulleesta tappiosta tulikin raskaita Yläkouluakatemian leirejä seuranneina sunnuntaina. Se huomattiin ja tunnustettiin, mutta ei huolestuttu. Kauden päätöksessä olimme turnauksen kovakuntoisin joukkue.

Tämän joukkueen sankareita olivat pelaajat. Koko kauden ajan pelaajisto pystyi nostamaan tasoaan ja uusia ratkaisijoita löytyi viikosta toiseen. Finaalin avainpelaajat olivat loukkaantumista kauden aikana kärsinyt Kittilän Veetu Korpi-Halkola ja samaan ketjuun istutettu Ylitornion Olavi Juvani. Lauantain välierässä esiin nousivat Kalle Rautio, Veeti Kaitala ja Joonatan Ailunka. Viimeisestä runkosarjaottelusta meidät voittoon ja lopputurnaukseen johdatti Arttu Korsumäki. Niin monta tiukkaa ottelua, joissa kaikissa oli omat hahmonsa.

Final Four turnauksessa voitimme kaksi joukkuetta, jotka aloittivat kautensa sarjaporrasta ylempänä. Sitä emme osanneet edes kuvitella kauteen lähdettäessä. Sen verran kuitenkin tiesimme, että kannattaa keskittyä arjen tekemiseen. Hyvä työ palkittiin Mestiksen mestaruudella.

Kiitokset pojille, Markulle, Villelle, Mikalle, Kyntäjälle ja Samulille hienosta kaudesta. Erityiskiitokset kannattajillemme, jotka tekivät finaalissa Jäälihallista kotihallimme. Kiitokset myös kaikille hyville vastustajille. On ollut ilo huomata miten Pohjoisen joukkueet erottuvat valtakunnallisissa sarjoissa edukseen nimenomaan joukkueina. Se oli se asia, mihin perustui meidänkin joukkueen menestys.

Teksti: Mika Uramo

Kuvat: Mika Korsumäki




Mestarimaalivahti Joonatan Ailunka.


Toiseen erään vaihdettiin kentälliset. Kolme maalia syöttänyt Olavi on ymmällään pelin jälkeen.


Veetu Korpi-Halkola (vas) oli finaalin tehomies 3+0. Veeti Kaitala oli hurjana lauantain välierässä 2+1.


Summerin soitua mestarit juhlivat.


Siitä se lähtee...


Päävalmentajaa ollaan viemässä suihkuun.


Kapteeni Korsumäki isännöi suihkuhuoneessa suurta mediatilaisuutta.


Maalivahtivalmentaja Mika Kortetjärvi nauttii kylmästä vedestä.


Ja kaikilla on hauskaa.


Joukkueenjohtaja Markku Alanko sai mieluisan syntymäpäivälahjan.


Joukkueen "rookie" valmentaja Samuli Hassi teki kauden aikana hurjan määrän töitä poikien kanssa. Arttu ja Kallekin ovat fiiliksissä.


Lauantain välierässä oltiin välillä mietteliäinä.


Kapteeni Korsumäki otti roolia silloin kun sitä tarvittiin.

Seuran uusimmat