ex Roki-juniori Alexey osui Suomea vastaan
Julkaistu: 10.02.2017 00.00

ex Roki-juniori Alexey osui Suomea vastaan

Venäjän avausmaalin tehnyt Alexey Kruchinin pelasi nimitäin Rokin C1 joukkueessa kaudella 2006-07.

- "Allu" kävi Rovaniemellä yhdeksännen luokan. Kertoo tuolloin C-junioreita valmentanut Mika Uramo - Mukava ja joukkueessaan pidetty poika, jolla oli suuri halu kehittyä. Hän oppi auttavan suomenkielenkin tuon kauden aikana. Pelaajana hän oli kiekolla taitava, vahvat kestävyysominaisuudet ja täysin peloton. Tullessaan meille hän oli pienikokoinen ja ehkä sen vuoksi hänen vanhempansa halusivatkin hänet Suomeen Pietarista. Lähtiessään hänen kengänkokonsa oli jo iso mutta pituuspyrähdys hänellä alkoi vasta seuraavana vuotena.

Rovaniemelle Alexeyn toi jo edesmennyt jääkkiekkovalmentaja Viktor Loginov. - Vanhemmat tunsivat Viktorin, jonka luona Alexey myös asui Rovaniemen kautensa ajan. Uskon että he olivat miettineet huolella minne pojan lähettivät. Meillä oli silloin hyvä joukkue, vaikka ihan korkeimpia sarjoja emme pelanneetkaan. Tuon kauden Rokin C-joukkueesta Joonas Alanne ja Antti Iivari pelasivat myöhemmin poikien maaotteluissa. Monilla vastustajillakin oli tietysti myös kovia nimiä. - Granlundit, Donskoi ja Salomäet tulivat turhankin tutuiksi vastapuolen pelaajina. Muistelee Uramo.


Allun uraa on seurattu Rovaniemellä suurella mielenkiinnolla. - Hän karsiutui aikanaan viimeisten pelaajien joukossa Venäjän U20 joukkueesta, joka sillä kaudella voitti maailmanmestaruuden. Sittemmin KHL debyytti SKA:ssa ja siirrot Jaroslaviin ja nyt Traktoriin. Jonkin kerran on vaihdettu terveisiä Facebookissa, mutta osa pojista on tietääksi ollut hänen kanssa jutuissa tiheämminkin.

Suomen tappio tietysti aina harmittaa, mutta mukavaa, että Alexey onnistui heti maajoukkue avauksessaan. Toivottavasti näemme myös Antti Erkinjuntin maalaavan seuraavissa otteluissa.

Seuran uusimmat