RoKi Naisten haaveet SM-karsintapaikasta kariutuvat
Julkaistu: 09.02.2017 00.00

Viikonloppuna lähdettiin hakemaan kahta voittoa reissupeleistä, jotta haave SM-sarjakarsinnasta eläisi. Lauantai-aamuna varhain otettiin suunnaksi Keski-Suomen urheilupääkaupunki Jyväskylä. Tarjolla oli kovavauhtinen peli, jossa maalinteosta tulisi taatusti haastavaa. RoKi Naiset lähti peliin kovalla sykkeellä. Kiekko saatiin hyvin JYP-päätyyn. Kotijoukkue joutuu ottamaan varhaisessa vaiheessa jäähyn. Ylivoima-aloituksessa Lellu Pekkala on kova ja nappaa suoraan kiekon alle viivaan Arppa Ojalle. Arppa kääntää heti pakki-pakki -syötön Jamppa Jatkolalle, joka lataa suoraan syötöstä kiekon maalin perukoille ohi JYP-vahti Meeri Räisäsen ajassa 3:25. Kova buusti maalista synnyttää heti seuraavassa vaihdossa uuden rynnäkön maalille ja irtokiekko survotaan voimalla sisään ainoastaan kymmenen sekuntia edellisen osuman jälkeen. Tällä kertaa Lellu on maalintekijänä, syöttäjinä Majo Ämmälä ja Samppa Kontiosalo. Tilanne on äkkiä RoKille jo 0-2. Erän lopussa JYP ei jätä käyttämättä ylivoimaansa ja kaventaa ottelun. Jos oli RoKilla nopeat kaksi maalia, niin lähes yhtä nopeasti kotijoukkue JYP nousee tasoihin. Erätauolle lähdettiin tasalukemista 2-2.

Toinen erä on maaliton molempien joukkueiden kokeillessa tuloksettomasti ylivoimaa. Kolmannessa erässä vierasjoukkue on välillä purjeissa jouduttuaan kestämään kolme alivoimaa, mutta taistelun myötä JYP ei saa survottua kiekkoa maaliin ohi Hulkki Haapasaaren. Kun RoKikaan ei iske omista paikoistaan, jaetaan Jyväskylässä pisteet 2-2 -tasapelillä ja näin RoKi Naisten haaveet SM-karsintapaikasta kariutuvat.

Sunnuntaiksi matkattiin Alavudelle vain ja ainoastaan voittamaan. Ottelu käännettiinkin heti APV:n kenttäpäähän ja kiekkoa ruvettiin lätkimään kohti maalia, vähän sen yli, pikkusen ohi ja välillä kohti mokkea. Erän puolivälin tuntumassa ajassa 9:38 RoKi vihdoin osuu tasavajaalla. Edellisen illan "minun täytyy nyt katsoa ikkunasta ulos" -mentaalireeni auttoi selvästi Kapi Karppista. Ela Lahtelan siirtäessä kiekon Kapille, tämä purjehtii koko kentän läpi ja lasettaa kiekon APV-vahdin längistä maaliin ja RoKin ansaitusti 0-1 -johtoon.

Toisen erän ensimmäiset vaihdot ratkaisivat viimeistään voiton rovaniemeläisvieraille. Ensiksi Ela saa laitettua maalin edestä tyhjiin irtokiekon Ira Kumpulan ja Majo Ämmälän syötöistä ja seuraavasta vaihdosta Samppa lisää johtoa jo kolmeen maaliin Lellun syötöstä. Pieni kauneusvirhe saadaan Jude Laitilan maaliverkkoon, kun APV iskee ylivoimalla. Erän puolivälin tienoilla kuitenkin Lellu lätkii erätaukotilanteeksi 1-4 Sampan ja Jampan syötöistä.

Kolmannessa erässä Lintta Sirviö osuu vielä kerran ja Samppa iskee 1-6 loppulukemat tasavajaalla kolmekymmentä sekuntia ennen ottelun loppua Kapin ja Lintan syötöistä. Ottelussa Judelle kertyi ainoastaan 7 torjuntaa vastapuolen kollegan taivuttua kiekon tielle 50 kertaa. Kapi nappasi parhaan pelaajan palkinnon.

JYP - RoKi 2-2
APV - RoKi 1-6