B-juniorit hakivat täydet pisteet Jyväskylästä ja Tampereelta
Julkaistu: 22.01.2017 00.00

Lauantai 21.1.2017

Otteluun lähtö oli vaikea, virheitä tuli rutkasti ja se kuuluisa oma peli takerteli pahasti. Diskos luisteli, ajoi maalille ja loi jatkuvasti maalipaikkoja. Kova painostus tuotti Diskokselle yhden maalin. Toinen erä meni kotijoukkueen painostuksesta huolimatta 0-1 RoKille, kun Markus Rahikkala ohjasi laukauksen ylivoimalla maalin edestä. Kolmannessa erässä alkoi liike ja virheiden määrä pienentyä. Painostus tuotti ensimmäistä kertaa tulosta, kun Santeri Hanskan oivaltava syöttö löysi Lauri Nevalan maalinkulmalta, ja Late ohjasi taidokkaasti ylänurkkaan.

Sen jälkeen ottelun tapahtumat saivat aivan toisenlaisen käänteen, kun erittäin energinen ja loistavasti pelannut Diskos otti jäähyjä, jotka kostautuivat RoKin kahdella ylivoimamaalilla. Valtteri Kostamovaaran tyhjiin tehty maali lannisti Diskoksen lopullisesti ja Pekka Hartikaisen kaksi alivoimamaalia sen perään, sinetöivät lukemiksi 1-7.

Itse ottelussa kotijoukkue oli selkeästi laukauksissa edellä, 6-21, 14-20 ja 9-16. RoKin maalilla ollut Tommi Ronkainen näytti suuruutensa torjumalla 57 laukausta. Muita onnistujia olivat Santeri Hanska (1+4) ja loistavan pelin pelannut Lauri Nevala (2+0).

Sunnuntai 22.1.2017

Kello herättää joukkueen aamureippailulle klo 09.00 Tampereella. Aamupalan jälkeen hieman levähdetään, ja joukkue siirtyy Hakametsän jäähallille. Vastassa on KOOVEE, joka on täysin puhtaalla pelillä sarjan kärjessä. Ottelua on kulunut 10 minuuttia ja Rokilaiset johtavat jo 0-3! Loistava ja tehokas aloitus peliin, jonka jälkeen peli tasoittuu hieman. KOOVEE pääse kaventamaan toisessa erässä lukemiin 1-3 aivan oikeutetusti, sillä Rokilaisten peli takkuili ja oli hieman sekaisin. Kolmas erä oli tasaista taistelua ja kotijoukkue yritti kavennusta ilman maalivahtia. Ville Waara kuitenkin riisti kiekon, kopsautti kiekon tyhjään maaliin ja sinetöi voiton 1-4.

Voiton takuumiehinä olivat sunnuntaina Tommi Ronkainen 33 torjunnalla, Juuso Uimaniemi tehoin 1+1, Lauri Nevala 1+1, Pekka Hartikainen 1+1 ja Roni Kurkinen 0+2.

B-juniorit johtavat nyt sarjaa pisteen erolla Tamperelaisiin. Joukkue jatkaa pelejä tulevana viikonloppuna Lappi Areenalla, kun HJK ja IPK saapuvat vieraiksi.