Naisille kauden ensimmäisen tappio
Julkaistu: 28.11.2016 00.00

Mestispelit avattiin lauantaina Lappi Areenalla, kun vastaan luisteli JYP Jyväskylästä. Kovempiin peleihin valmistautunut kotijoukkue ottikin huikealla alulla pelin hallinnan. Vain kahdeksantoista sekunnin pelin jälkeen Samppa Kontiosalo blokkaa laukauksen omalla siniviivalla ja polkasee varmasti irti vastustajistaan. Samppa saa vastustajan maalivahdin poikittaisliikkeeseen, mutta rystyvedon maalivahti saa kuin saakin torjuttua kilvellään. Riparipaikan haisteli kuitenkin terävimpänä Ines Lukkarila, joka nostaa kiekon yli jäihin jääneen jyväskyläläisvahdin ja näin kotijoukkue hurrasi ensimmäistä maaliaan. Ajoittain kovaotteisessa ottelussa seuraava maali nähtiin kotijoukkueen pelatessa alivoimaa. Kova karvaus alivoimallakin vastustajan päässä tuottaa tulosta. Ines ja Lellu Pekkala toimittavat kiekon Linntta Sirviölle pieneen kulmaan lähelle vastustajan päätyviivaa. Linntan nopea veto kohti maalia kimpoili yllättäen sisään vastustajan omasta pelaajasta ja näin ajassa 12:49 alivoimamaali vei kotijoukkueen 2-0 -johtoon.

Peli oli täysin kotijoukkueen hallinnassa, vaikka jäähyt tekivät pelistä kaikin puolin rikkonaisen. Hieman ennen toisen erän puoliväliä pienimuotoinen vaihtovirhe tuottaa vastustajalle läpiajon, josta jyväskyläläishyökkääjä ei erehdy ja näin peli kaventuu 2-1:een. Pari minuuttia myöhemmin kotijoukkue sählää alivoimalla. Kiekko saadaan jo vastustajan siniviivalle, mutta nöyrä purkukiekko jää puuttumaan ja näin kiekko lipsahtaa vastustajalle, joka saa kiekon uppoamaan RoKi-maalin alanurkkaan. Vastustaja tulee 2-2 tasatulokseen.

Kolmas erä on täysin sinisten hallussa. Kiekon saaminen verkon perukoille tuottaa kuitenkin haasteita. Vedot ovat maskittomia ja irtokiekoille ehtii liian usein Keski-Suomen vieraat. Kun ottelua on pelaamatta reilut kymmenen minuuttia saa jyväskyläläiset jälleen läpiajon alivoimalla ihan ilmaiseksi jälleen vaihtovirheen seurauksena. 2-3 maalin jälkeen siniset saavat todella hyviä paikkoja, mutta kun ei niin ei. Ottelun loppuun vielä jyväskyläläiset niittaavat neljännen maalin ja RoKi Naisten kauden ensimmäinen tappio on tosiasia.

RoKI - JYP 2-4