Naiset taistelivat itsensä sarjakärkeen
Julkaistu: 02.10.2016 00.00

RoKi Naisten tuplapeliviikonloppu on saatu pelatuksi Lappi Areenalla. Lauantain vastustajaksi saapui Nivala Cowboys NiceHockey. Edellinen kohtaaminen Nivalassa päättyi RoKin riemukkaaseen 0-10 -voittoon. Lauantain ottelu sai räväkan alun, kun kotijoukkue iski jo ensimmäisestä vaihdosta kiekon Lellu Pekkalan toimesta ohi nivalalaisveskarin. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue iskee vielä kerran kiekon maaliin, joten erätauolle päästiin lukemissa 2-0.

Toinen erä on RoKin totaalista hallintaa. Kova liike ja karvaus on myrkkyä vieraille, eikä hyvin maalilla pelannut Nivalan maalivahtikaan enää pystynyt pitämään torjunnoillaan vieraita pelissä mukana. Kotijoukkueen viisi maalia vei ottelun erätauolle tilanteessa 7-0.

Kolmannessa erässä RoKin liike jatkuu ja kolmella maalilla saatiin kymppi rikki ja lopputulokseksi 10-0 -voitto. Jutta Laitilan vyölle saatiin jälleen yksi nollapeli. Ottelussa palkittiin 2+2 tehot iskenyt Lellu Pekkala.

Sunnuntaiksi vastaan saatiin Vaasan Sport. Kotijoukkueen tavoin tappioitta sarjassa edennyttä Vaasaa vastaan RoKin liike tultaisiin mittaamaan tosissaan. Alku olikin hieman hermostunutta ja kiireen sävyttämää. Ensimmäisestä ottelun maalista vastasikin vaasalaisvieraat reilun kuuden peliminuutin jälkeen. Ajassa 12:08 kotijoukkue saa kuitenkin niitattua pelin tasoihin, kun hyvin hyökkäyksiä vastustajan päähän vierittänyt ykköskenttä saa paikan. Ines Lukkarila ohjaa Aino Karppisen vedon maalin perukoille. Samppa Kontiosalo merkkauttaa itselleen myös syöttöpisteen. Aivan ensimmäisen erän lopussa, ajassa 19:02, asialla ovat samat pelaajat. Nyt Samppa kierrättää kiekkoa Ainolle, jonka veto on oikean korkuinen ja uppoa vastustamattomasti vaasalaismaaliin. Erätauolle lähdetään tilanteessa 2-1.

Ottelun toinen ja kolmas erä eivät tuo enää lisämaaleja, vaikka molemmat joukkueet saavat kokeilla ylivoimapeliä. Lopussa Sport ottaa maalivahdin pois ja jauhaa kuudella kenttäpelaajalla, mutta laukaukset jäivät blokkeihin tai RoKi-maalilla hienon ottelun pelanneen Janita "Hultti" Haapasaaren räpylään. Ottelussa parhaan pelaajan palkinnon pokkasi Aino Karppinen.

RoKi Naiset lunastivat viikonlopun voitoillaan lohkon kärkipaikan juuri ennen ottelun enemmän pelannutta sunnuntaivastustaan.

RoKi - Nivala Cowboys NiceHockey 10-0
RoKi - Vaasan Sport 2-1