Rovaniemi Liiga on kevätkauden uutuus
Julkaistu: 02.02.2016 00.00

Rovaniemi Liiga on kevätkauden uutuus

Rovaniemi liiga on paikkakunnan jääkiekkojoukkueiden oma sarja. Harjoituspeleistä koostuvaa sarjaa pelataan arkisin helmi-maaliskuun aikana. Kaikki joukkueet valmistautuvat omien sarjojensa pudotuspeleihin ja tässä vaiheessa kautta harjoittelu muuttuu yleensä pelinomaisemmaksi. Tällainen harjoitusluonteinen sarja on mahdollinen, sillä joukkueiden keskinäiset välit ovat hyvät ja kaikille riittää hyviä pelaajia.

Suunnilleen samat pelaajat ovat mukana kesäisin Rovaniemen Kiekon järjestämässä kesäliigassa. -Se on pelaajien keskuudessa pidetty tapahtuma. Tämä kevättalven oma sarja on astetta tiukempaa menoa, sillä nyt pelataan sarjajoukkueilla. Kertoo Rokin valmennuspäällikkö Mika Uramo.

Osallistujista korkeimmalla sarjatasolla (II-div.) pelaava Roki Rebels on nuorten pelaajien joukkue, jonka kautta Rokin junioripelaajia pyritään kehittämään Mestisjoukkkueen riveihin. Kesällä joukkue täydentyi -97 ikäluokan pelaajilla, joista Toni Nurminen -97 voitti Kärpissä C ja B nuorten Suomen mestaruudet, Hermanni Näätänen ja Lauri Kaakkurivaara puolestaan keräsivät seuran omat kiertopalkinnot.

Täksi kaudeksi jääkiekkoon mukaan tullut Rollon Pojat on paikkakunnan kokeneempien pelaajien oma ryhmä. Pelaajavalmentajana toimii Antti Hanhirova. Rokin edustusjoukkueista tutut Ilari Sainio, Juho Joona, Harri Ärväs, Kimmo Koivuniemi ja kumppanit keräävät Lappi Liigan otteluihinsa mukavasti yleisöä.

Nuorimmat Rovaniemi Liigan pelaajat ovat luonnollisesti Rokin B juniorit. Kyösti Ulkuniemen valmentaman Mestisjoukkueen keski-ikä on 17-vuotta.

Yläkemijoen Kiekko johtaa Lappi liigaa. Juha Väisäsen valmentama joukkue mietti vielä kesällä pelaajistonsa määrää mutta elokuun testi jaksolta saatiin kasaan vauhdikas Lappi Liiga joukkue.

RoPon ja Ykin Lappi Liiga ottelut ovat olleet yleisöystävällisiä tapahtumia. Tasaisia otteluita, joissa myös tunteet ovat olleet pinnassa. Näitä on luvassa Myös Rovaniemi Liigassa.

Otteluihin on vapaa pääsy.Aikataulut, tilastot ja ennakot Rovaniemi Liigan Facebook sivuilta: https://www.facebook.com/Rovaniemiliiga/?fref=ts

Seuran uusimmat