Seitsemän lappilaista seuraa yhteistyöhön
Julkaistu: 30.05.2015 00.00

Seitsemän lappilaista seuraa yhteistyöhön

RoKin, TIHC:n, KiPSin, Panttereiden, KeKin, SoPan ja YKin tekemällä sopimuksella pyritään takaamaan toimivat joukkueet omissa toiminta ympäristöissään. Samalla linjattiin jääkiekkoilijan pelaajapolkua Lapin alueella. Yhteistyö ei ole tarkoitettu vain pelaajaliikenteeseen vaan sitä tullaan tekemään myös pelaajien yhteisleirityksessä sekä valmentajien koulutuksessa.

Pelaajaliikenteen osalta yhteistyösopimus on kirjoitettu auki kustakin ikäluokasta. Peli- ja harjoittelupaikka järjestyy kaikille pelaajille oman innokkuuden, iän ja/tai tämän hetkisen tason mukaisesta joukkueesta. Jokainen pelaaja on tärkeä ja kaikki joukkueet huomioidaan samanarvoisina.

Rovaniemen Kiekon osalta pelaajaliikesopimusta käytetään vanhimpien ikäluokkien joukkueissa.

B-juniorit

Rokin joukkue kilpailee Mestiskarsinnoissa ja Pantterit Suomisarjakarsinnoissa. Pelaajat harjoittelevat kesän aikana samassa harjooitusryhmässä. Näissä joukkueissa voi pelata Kittilän Palloseuran, Kemijärven Kiekon ja Sodankylän Pallon pelaajia. Kauden aikainen pelaajaliikenne joukkueiden välillä on mahdollista.

 C1-juniorit

C1 (synt. 2000) junioreissa RoKi, TIHC, SoPa ja KiPS muodostavat sarjatoimintaan kolme joukkuetta joiden välinen pelaajaliikenne on sopimuksen myötä mahdollista. RoKin joukkue osallistuu syksyllä C1 Mestiskarsintaan, TIHC ilmoittautui ikäluokan aluesarjaan ja SoPa Lapin aluesarjaan. Kittilän pelaajilla toimii oma harjoitusryhmä, mutta pelaajat pelaavat yhteistyöseurojen joukkueissa.

III div.

RoKi ry tukee Lappiliigassa pelaavan Yläkemijoen Kiekon toimintaa organisoinnin, pelaajaliikenteen ja valmennuskoulutuksen avulla. Tällä halutaan turvata YKI:n pelaaminen Lappi Liigassa, varmistaa pelejä juniori-ikäisille miesten II-divisioonan RoKi Rebels joukkueen pelaajille ja mahdollistaa pelaajan kehittymisen myötä helppo eteneminen III divisioonasta II-divisioonaan.

Nuoremmat juniorit

RoKin yhteistyötä nuorempiin ikäluokkiin on pelaajien/joukkueiden yhteisleiritys, turnaukset ja valmentajakoulutus.  RoKi ei toteuta pelaajaliikennettä E- ja D-junioreiden aluesarjoissa. Toisilla seuroilla voi olla näissä ikäluokissa yhteisjoukkueita (esim. KeKi ja Pantterit)

Rovaniemen Kiekon taitovalmentaja osallistuu edelleen taitovalmennus yhteistyöseurojen E- ja D-junioreiden valmennuksen tukemiseen ja ohjaukseen.

Työ jatkuu

Seurojen kesken on sovittu isoja linjauksia mutta paljon on vielä joukkuetasolla tekemistä, ennen kuin käytännön jääkiekkotyö vakiintuu ja sarjat alkavat.  Kehittymisen kannalta pelaaminen on tärkeää, mutta harjoittelu on vielä tärkeämpää. Pelaajien harjoittelun laatua omissa toiminta ympäristöissään pyritäänkin edelleen kehittämään.

Rovaniemen Kiekon tavoite on edelleen kehittää pelaajia ja kilpailla valtakunnallisesti vanhimmissa juniori-ikäluokissa.  Lappilaisten pelaajien kasvattaminen kohti Mestiksessä pelaavaa Roki Hockeyn edustusjoukkuetta on meille luonnollinen ja kokonaisuuden kannalta tärkeä tavoite. Yhteistyösopimuksen myötä toivomme kehittävämme ja kasvattavamme oman toimintamme lisäksi koko lappilaista juniorijääkiekkoa.

 

Rovaniemen Kiekko ry

Seuran uusimmat