B-Juniorit, B mestis-karsinta lohko 1

Hermes - RoKi B   0 - 4

Kokkola

RoKi kruunasi viikonloppunsa Kokkolassa

Lauantaisen voiton ja hyvin nukutun yön jälkeen RoKi matkusti Vaasasta Kokkolaan, jossa sitä odotti kiihkeä ottelu Hermestä vastaan. Vuorossa oli joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen joten ainoat asetelmat pystyi hakemaan sarjataulukosta. RoKi oli Sport voiton jäljiltä pitänyt ykköspaikkansa ja kotijoukkue löytyi sijalta neljä.

Vierasjoukkue jatkoi Kokkolan Dream Builder- areenalla siitä, mihin se edellisessä ottelussaan jäi. RoKin luistin liikkui todella tehokkaasti aloituskiekon tiputtua jäähän ja parin minuutin jälkeen se pääsi jo taululle, kun Ville Waara ohjasi Valtteri Kostamovaaran laukauksen Hermes-verkkoon. Heti perään vieraat pääsivät vielä ylivoimalle hyvän liikkeensä ansiosta mutta jäivät ilman tulosta. Vieraat tarjosivat Hermekselle jälkimmäisellä puoliskolla vielä täydet kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa mutta uhrautuva pelaaminen piti erätauolle mentäessä 0-1 lukemat taululla.

Toinenkin erä alkoi RoKin hallitessa peliä lievästi mutta Hermekselläkin oli paikka tasoittaa ottelu kahdesta läpiajosta. Näissä pidemmän korren veti kuitenkin sunnuntaina maalilla pelannut Tommi Ronkainen. Erän puolenvälin vaiheilla Hermekselle sattui kuitenkin paha virhe, kun oman maalin taakse tilannetta rauhoittamaan mennyt puolustaja menetti kiekon Lauri Nevalalle, joka toimitti limpun maalin eteen Elias Kaarelalle. Tämä siirsi vielä kerran sivuun ja Juuso Ruha painoi laatan tyhjään häkkiin, 0-2. Erän loppuun Hermes-hyökkääjä pääsi vielä kerran karkuun alivoimalla mutta Ronkainen hoiti tämänkin tilanteen tyylillä.

Kolmannessa erässä Hermes laittoi kaiken peliin mutta siitä ei ollut vastusta kurinalaisesti omaa maalinedustaansa puolustaneelle RoKille. Maalit saivat odottaa aivan erän loppuun saakka. Kotijoukkueen takaa-ajon tappoi viimeistään viisi minuuttia ennen loppua saatu 5+20-minuuttinen. Markus Rahikkala painoi kiekon keskialueelta takaa-ajoa yrittäneen Hermeksen tyhjään maaliin reilu kolme minuuttia ennen loppua. Kerta kiellon päälle, sanoi Pekka Hartikainen ja sooloili vieraille neljännen ja ottelun viimeisen maalin ylivoimalla. Lopputulos 0-4 takasi RoKille viikonlopusta tärkeän kuuden pisteen potin.

Valmennuksen kehut menivät hienosti maalilla nollapelin pelanneen Tommi Ronkaisen lisäksi Roni Kurkiselle, josta on kasvanut erinomainen kiekollinen puolustaja. Elias Kaarelan johtama kenttä laidoillaan Lauri Nevala ja Juuso Ruha alkavat vaihto vaihdolta löytämään toisiaan paremmin ja paremmin. Yksittäisenä onnistujana hyökkäyspäästä mainittakoon Santeri Hanska, jonka kiekollinen peli oli jälleen ilo silmälle. Seuraavaksi RoKilla on vuorossa huiliviikonloppu ja seuraavan kerran joukkue on tulessa 1.lokakuuta, jolloin Lappi-Areenalle saapuu jo kerran aikaisemmin vieraskentällä kaatunut IPK.

Tilastot
Hermes

0 - 4

0 - 10 - 10 - 2
2'MaaliWaara Ville
2'MaalisyöttöKostamovaara Valtteri
2'2. maalisyöttöUimaniemi Juuso
6'Jäähy: 2 minJurvansuu Tuomas
14'Jäähy: 2 minKaarela Elias
14'Jäähy: 2 minKurkinen Roni
23'Jäähy: 2 minHartikainen Pekka
29'MaaliRuha Juuso
29'MaalisyöttöKaarela Elias
29'2. maalisyöttöNevala Lauri
34'Jäähy: 2 minRissanen Aatu
35'Jäähy: 2 minHartikainen Pekka
54'Jäähy: 2 minHartikainen Pekka
55'Jäähy: 2 minKurkinen Roni
56'MaaliRahikkala Markus
58'MaaliHartikainen Pekka
58'MaalisyöttöHelin Riku
58'2. maalisyöttöHanska Santeri
59'Jäähy: 2 minRahikkala Markus