RoKilla neljän pisteen Pohjanmaan vierasreissu Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa
Julkaistu: 25.01.2021 00.00

RoKi jatkoi vahvoja otteitaan Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa nappaamalla neljä pistettä Pohjanmaan vierasreissulta. Lauantaina tiukan taiston jälkeen Kuortaneelta irtosi jatkoaikahäviön myötä yksi piste, ja Vaasasta Sportia vastaan täydet kolme pistettä suvereenilla suorituksella.

Lauantaina jatkosarjan kärkiottelussa vastaan asettui Team Kuortane. Liigan alkusarjassa voittojen mennessä lukemin 1-1 oli ottelusta odotettavissa tiukka taisto. Vierasjoukkue lähti otteluun hyvällä jalalla, ja esitti hyviä otteita läpi ottelun ajan. Lukkoa ja JYPiä vastaan toiminut ylivoima näytti tehokkuutensa, kun Ella Lahtela vei erän puolivälissä RoKin 1-0-johtoon. Kuortane pääsi kuitenkin kuittaamaan tämän vielä saman erän aikana Kiira Yrjäsen osumalla.

Ella Lahtela vei RoKin johtoon ensimmäisessä erässä. (Kuva: Arno Hämäläinen)

Toisessa erässä RoKin hyvästä painostuksesta ja liikkeestä huolimatta maalit jäivät syntymättä. Lopulta kuitenkin heti kolmannen erän alkuun RoKin kokoonpanoon palannut puolustaja Aino Karppinen tinttasi vieraat jälleen johtoon. Lisämaaleja ei ottelussa nähty pitkään aikaan, ja lopulta Kuortane oli pakotettu hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. RoKi oli lähellä kestää Kuortaneen kovan painostuksen, mutta lopulta vain 36 sekuntia ennen erän päätöstä kotijoukkueen Sofianna Sundelin tasoitti lukemiksi 2-2. Jatkoajalla Kuortane pääsi jauhamaan ylivoimaa, ja Nea Tervonen iski kotijoukkueelle lisäpisteen ja voiton ottelusta.

- Tämä oli joukkueelta hieno peli, joka valitettavasti hävittiin. Jossitella voisi vaikka kuinka paljon, mutta sarjapisteet jaetaan lopputuloksen mukaan. Kolme pistettä oli otettavissa, mutta yksi saatiin, totesi päävalmentaja Tuomas Liitola Lapin Kansalle ottelun jälkeen.

Sunnuntaina RoKi matkusti Vaasaan kauden toiseen kohtaamiseen Sportia vastaan. Vieraat laittoivat heti ensimmäisestä erästä alkaen kovan ryöpytyksen käyntiin, ja suvereenin erän jälkeen erätauolle poistuttiin peräti 4-0-johtolukemissa. Maalinteossa onnistuivat kapteeni Jenna Pirttijärvi kahdesti, Ella Lahtela ja Moona Keskisarja. Toisessa erässä RoKin peliä rikkoi jäähypenkillä istuminen, mutta sinisten alivoima oli rautaa, eikä takaiskumaaleja nähty. "Mörkö" Keskisarja iski vieläpä alivoimalla läpiajosta RoKin jo 5-0-johtoon.

Moona Keskisarja oli jälleen mainiossa maalivireessä. (Kuva: Arno Hämäläinen)

Sport onnistui rikkomaan kuparisen heti kolmannen erän alkuun, mutta pian Alisa Makkonen kuittasi iskemällä lukemiksi 6-1. Lisämaaleja ei ottelussa nähty, joten kolme pistettä lähti Napapiirille vakuuttavan esityksen jälkeen.

- Kyllähän peli oli jo siinä (ensimmäisessä erässä) naulattu. Saimme otteluun tosi hyvän alun. Pelasimme avauserän jälkeen fiksusti, hehkutti päävalmentaja Liitola ottelun jälkeen Lapin Kansalle.

RoKin pelaaminen on ollut vakuuttavaa vuoden 2021 puolella, ja rovaniemeläiset johtavatkin alempaa jatkosarjaa kun peleistä on puolet pelattu.

- Ollaan kyllä mielestäni joulutauon jälkeen nostettu tasoa, ja oltiin hyvällä asenteella liikenteessä. Me ollaan tehty töitä pitkäjänteisesti koko syksy ja nyt se näkyy siinä (pelaamisessa), kertoi kapteeni Pirttijärvi viikonlopun jälkeen.

Jatkosarjan kärkijoukkueista RoKi kohtaa vielä toistamiseen Kuortaneen, sekä kahdesti Oulun Kärpät.

- Meillä on tulossa kolme isoa peliä. Jokainen ottelu on tietysti tärkeä, muistutti Liitola sunnuntaina Lapin Kansalle.

Kuortane hävisi yllättäen sunnuntaina kotonaan Rauman Lukolle, ja näin RoKi nousi pistekeskiarvollaan jatkosarjan kärkipaikalle. Jatkosarjan kaksi parasta joukkuetta jatkaa Naisten Liigan pudotuspeleihin, loput pelaavat neljän joukkueen karsintasarjan kahdesta liigapaikasta ensi syksylle. RoKin seuraava ottelu pelataan lauantaina 30. tammikuuta Lukkoa vastaan kotona Lappi Areenalla klo 14.45. Ottelun kausikorttilaisten paikkavaraus on juuri käynnissä - ole nopea, sillä otteluun otetaan sisään vain 45 etukäteen ilmoittautunutta kausikorttilaista!