U20 syyskuu - viisi voittoa kuudesta ottelusta
Julkaistu: 28.09.2020 00.00

U20 Mestis alkusarja käynnistyi 4.9. kotiottelulla Kärpät akatemiaa vastaan. Ilmassa oli pientä epävarmuutta, koska kauden alla pelattavat harjoitusottelut ruotsalaisjoukkueita vastaan jouduttiin perumaan. Korvaavia otteluita pelattiin seuran sisäisesti ja näistä saatiinkin hyviä tapahtumia kauden alkuun. Itse ottelussa pelaajien otteissa epävarmuutta ei sitten juurikaan näkynyt, varsinkin alku meni vahvassa RoKi- komennossa ja lopputuloksena puhdas 5-0 voitto.

Tehomiehinä häärivät Riku Helin 0+3, Tomi Alanko ja Pekka Hartikainen 1+1, Aleksi Määttä 0+2. MV Elias Korpelalle tyylikäs nollapeli (31 torjuntaa).

Seuraavana päivänä kohdattin sama joukkue vieraissa. Alku oli hankalampaa, kenties Limingan pieni kaukalo aiheutti omat ongelmansa. Kärpät ak. johti 2-0, kun ottelua oli pelattu vain kolmisen minuuttia. Pikkuhiljaa RoKi sai juonesta kiinni ja kavensi erän loppupuolella Aleksi Määtän YV maalilla tilanteeksi 2-1. Toisessa erässä Elias Kaarela käänsi pelin RoKille ensin alivoimamaalillaan ja sen jälkeen tyylikkäällä rankkarilla. Kolmannen alussa Kärpät ak. tuli vielä tasoihin, mutta sen jälkeen Jami Uusinarkauksen upea rannelaukaus käänsi taas johdon RoKille, Perttu Ahola lisäsi johdon 3-5 ja viimeisen tyhjiin teki Aleksi Määttä, joten avausviikonlopusta täydet pisteet.

Tehomiehinä Aleksi Määttä ja Elias Kaarela 2+0, Perttu Ahola 1+1, Riku Helin 0+2.

Kolmannessa pelissä vastaan asettui kovasti viime kaudesta uudistunut Hermes. Vauhti oli läpi ottelun korkealla tasolla. Tasaisen avauserän Hermes vei nimiinsä 0-1. Toiseen erään RoKi tuli kovalla asenteella ja ennenkaikkea hyvällä jalalla vieden sen peräti 5-1. Pekka Hartikainen avasi maalihanat alivoimalla Santeri Hanskan hienosta esityöstä. Tässä erässä nähtiin muutamia upeita syöttökuvioita, jotka myös johti viimeistelyyn. Lopputulos 6-2 RoKille.

Tomi Alanko tehoili 2+2, Santeri Hanska 1+2, Pekka Hartikainen 2+0, Aleksi Määttä 1+1 ja Roni Kurkinen 0+2.

Neljänteen peliin matkattiin Kajaaniin, jossa kotijoukkue Hokki pelasi vahvaa keskialueen trappia, jota RoKilla oli vaikeuksia murtaa. Kotijoukkue johti peliä 4-1 kolmannen erän alussa, sitten alkoi RoKin kiri ja kaksi kavennusmaalia tulikin erän jälkipuolella. Lopussa vielä ilman maalivahtia pieni mylläkkä Hokki maalille, mutta aika loppui kesken ja voitto Hokille 4-3.

Tomi Alanko ja Tuomas Örn 1+1, Aleksi Määttä 0+2. Elias Kaarela onnistui jälleen tekemään alivoimamaalin.

Kaksi viimeistä syyskuun ottelua pelattiin jälleen Kärpät Akatemiaa vastaan. Kotipeli lähti hiukan nihkeästi liikkeelle, mutta ensimmäisen erän lopulla Pekka Hartikainen teki 1-0 johtomaalin. Toisessa erässä Tomi Alanko lisäsi ylivoimamaalillaan johdon 2-0, Santeri Hanskan komea yksilösuoritus pari minuuttia myöhemmin ja tilanne oli 3-0. Kärpät ak. onnistui erän jälkipuoliskolla kaventamaan kahdesti. Kolmannen alkuun Elias Kaarelalta vahva punnerrus maalille ja tilanteeksi 4-2, mutta Kärpät ak. ei antanut vielä periksi vaan kavensi ja nousi taas maalin päähän. Ajassa 49:27 Tomi Alanko viimeisteli Aleksi Määtän esityöstä RoKin taas kahden maalin johtoon. Lopussa Kärpät Ak. haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta Arttu Korsumäki pääsi viimeistelemään tyhjiin 6-3. Kärpät Ak. sai vielä maalin aikaan 27 sekuntia ennen ottelun loppua, mutta RoKin neljäs voitto viidestä pelistä oli kuitenkin tosiasia.

Pekka Hartikainen 1+2, Tomi Alanko 2+0, Arttu Korsumäki 1+1, Santeri Hanska 1+1 ja Ilari Tepsa 0+2. MV Korpelalle peräti 47 torjuntaa.

Syyskuun viimeinen ottelu Limingassa alkoi räväkästi Elias Kaarelan tehtyä jo kauden kolmannen alivoimamaalinsa ajassa 1:08. Jatkoa seurasi ajassa 10:08 Eelis Myllyniemen kylmän viileästä rankkarista. Toisessa erässä peli meni sekavaksi ja molemmilla oli paikkansa. Erän ainoa maali Jami Uusinarkauksen toimesta RoKille. Kolmannessa erässä Perttu Ahola siirsi RoKin jo 4-0 johtoon, ennenkuin Kärpät Ak. sai kavennettua ja samalla meni maalissa U20 joukkueessa debytoineen Joni Hietalan nollapeli rikki. Loistopeli kuitenkin Jonilta. 5-1 lukemat viimeisteli RoKille Pekka Hartikainen, jolle ottelusta tehot 1+1, samoihin tehoihin pääsi Perttu Ahola. Elias Kaarelalle 1+2.

Kaiken kaikkiaan tuloksellisesti erittäin onnistunut syyskuu ja sarjasijoitus hienosti kolmantena, sijoitukset määräytyy sarjoissa tällä kaudella pistekeskiarvon mukaan.

Sarjan pistepörssissä Tomi Alanko on neljäntenä tehoin 6+5, Aleksi Määttä seitsemäs tehoin 3+7 ja kärkikymmenikköön mahtuu vielä Pekka Hartikainen tehoin 5+4.

Lokakuussa RoKi U20 pelaa kahdeksan ottelua, seuraavat kaksi viikonloppua kotona, vastassa IPK (Su 4.10), Hokki (La 10.10) ja Hermes (Su 11.10). Tervetuloa seuraamaan paikan päälle.