RoKi kaatoi Kärpät Naisten Liigan pohjoisen derbyssä!
Julkaistu: 27.09.2020 00.00

Rovaniemen Kiekko voitti Naisten Liigan historian ensimmäisen pohjoisen derbyn Oulun Kärppiä vastaan lukemin 5-3. Lappilaisten viimeistely oli läpi ottelun hienolla tasolla, ja viimeisenä niittinä RoKin maalivahti Olivia Last pelasi jälleen huippupelin torjuen 46 kertaa.

RoKi meni ensimmäisessä erässä 1-0-johtoon Aino Karppisen tintattua kiekon maalin kattoon vahvan nousun päätteeksi. Toiseen erän alkuun Sanni Kontiosalo tuplasi RoKin johdon sinisten hienosta ylivoimakuviosta. Oona Havana toi kavennusmaalillaan Kärpät peliin mukaan kaksi minuuttia myöhemmin, mutta Jenna Hietala karkasi läpiajosta viemään siniset takaisin kahden maalin karkumatkalle. Oululaiset taistelivat kuitenkin sisukkaasti, ja Heli Allinen kavensi lukemiksi 3-2 erän loppupuolella.

Kolmannen erän RoKi pääsi aloittamaan ylivoimalla, ja vain 44 sekuntia myöhemmin Ella Lahtela ohjasi Jenna Pirttijärven laukauksen suoraan oululaisten maaliin. Kärppäkapteeni Suvi Käyhkö toi oululaiset vielä maalin päähän seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta RoKi-kapteeni Pirttijärven viimeisteltyä tyhjään maaliin jäivät pisteet Napapiirille lukemin 5-3.

- Niin kuin kauden alussa jo todettiin, että jokaisessa pelissä haastetaan vastustaja, ja jokaisessa pelissä on mahdollisuus voittaa. Nyt oltiin henkisesti vahvoja. Viimeistely oli tänään huikealla tasolla, kommentoi päävalmentaja Tuomas Liitola Lapin Kansan otteluraportissa.

- Olivia piti joukkuetta hienosti pystyssä vaikeimmilla hetkillä. Loppua kohden parani, ja nappasimme tärkeät kolme pistettä. Tästä on hyvä jatkaa, kertoi RoKin kolmannen maalin viimeistellyt Hietala ottelun jälkeen.

Naisten Liigassa on ensi viikolla ottelutauko. RoKin ottelut liigassa jatkuvat 10. lokakuuta kotona TPS:ää vastaan. Tervetuloa kannustamaan Lappi Areenalle siniset voittoon!