Ennakko: Tulos tai ulos - RoKi ratkaisee Naisten Liigan pudotuspelipaikan kohtalon viikonloppuna
Julkaistu: 26.02.2021 00.00

Ennakko: Tulos tai ulos - RoKi ratkaisee Naisten Liigan pudotuspelipaikan kohtalon viikonloppuna

RoKi kohtaa Naisten Liigan alemman jatkosarjan päätösviikonloppuna Team Kuortaneen ja Vaasan Sportin. Panos otteluissa on suuri, sillä Lappi Areenan jäällä ratkaistaan liigan toinen pudotuspelipaikka.

Kahden viikon koronakaranteenista vapautunut RoKi lähtee jatkosarjan päätösviikonloppuun kutkuttavista asetelmista.

1. Kärpät 24p / 2,40po (10 ott.)

2. RoKi 19p / 2,38po (8 ott.)

3. Kuortane 20p / 2,22po (9 ott.)

4. Lukko 9p / 0,90po (10 ott.)

5. Sport 8p / 0,89po (9 ott.)

6. JYP 4p / 0,40po (10 ott.)

Kärpät varmisti pudotuspelipaikkansa viime viikonloppuna kaatamalla Oulussa Kuortaneen ja Sportin. RoKilla kaikki on kuitenkin omissa käsissä, ja kuuden pisteen viikonlopulla rovaniemeläiset lähtisivät pudotuspeleihin jatkosarjan kärkipaikalta. Pudotuspelipaikka Naisten Liigassa olisi RoKin seurahistorian ensimmäinen.

Näin RoKi etenee pudotuspeleihin:

RoKi voittaa Kuortaneen varsinaisella peliajalla.

--> RoKi varmistaa pudotuspelipaikan. Jos Sport kaatuu sunnuntaina varsinaisella peliajalla, niin RoKi voittaa myös alemman jatkosarjan.

RoKi voittaa Kuortaneen jatkoajalla tai voittomaalikisassa.

--> RoKi ja Kuortane ovat tasapisteissä. RoKi tarvitsee pudotuspelipaikkaan vähintään pisteen Sportilta sunnuntaina, sillä Kuortaneen maaliero on parempi.

RoKi häviää Kuortaneelle jatkoajalla tai voittomaalikisassa.

--> RoKi tarvitsee kolmen pisteen voiton sunnuntaina Sportia vastaan edetäkseen pudotuspeleihin.

RoKi häviää Kuortaneelle varsinaisella peliajalla.

--> Kuortane varmistaa pudotuspelipaikan ja RoKin kausi jatkuu Naisten Liigan karsintasarjassa.

Hyökkääjä Essi Jaako palaa RoKin kokoonpanoon jatkosarjan päätösviikonlopulle. (Kuva: Arno Hämäläinen)

RoKin paras pistenainen jatkosarjassa on ollut kapteeni Jenna Pirttijärvi tehoin 5+7=12. Pirttijärvi johtaa myös joukkueen koko kauden sisäistä pistepörssiä 25 tehopisteellä. Jatkosarjassa eniten maaleja on hyvään vireeseen päässeellä Moona Keskisarjalla: 7 kappaletta. Torjuntavastuu RoKi-maalilla on ollut Janita Haapasaarella, joka on pelannut kaikissa otteluissa torjuntaprosentilla 93,1. Australialaismaalivahti Olivia Last pelasi Kärppiä vastaan pelatussa vierasottelussa 13 minuuttia. RoKi saa myös viikonlopulle toivotun vahvistuksen Ruotsista, kun hyökkääjä Essi Jaako palaa sinisten kokoonpanoon. Jaako pelasi syksyllä kolme ottelua tehoin 1+2, syksyn Sport-vierasottelun voitto-osuma oli juuri Jaakon tekemä.

RoKi joutui joukkueessa todetun koronatartunnan vuoksi kahdeksi viikoksi karanteeniin, josta kaikki joukkueen jäsenet ovat vapautuneet viimeistään torstaina. Vaikka karanteeni hämmensi valmistautumista tärkeisiin otteluihin, on joukkue pitänyt huolen siitä, että viikonloppuna kotijoukkueen vire on kohdillaan.

- Kyllä tässäkin tilanteessa huomasi, että joukkueessa on voimaa. Sai toisilta paljon tsemppiä ja tukea. Nyt ollaan tosiaan kaksi viikkoa odoteltu ja fiilistelty, mielikuvaharjoiteltu ja tehty kaikki valmistautuminen siihen (viikonloppuun). Vedetään hyvät jäät alle ja ollaan lauantaina valmiita, kun kiekko tippuu jäähän, kertoi hyökkääjä ja varakapteeni Ella Lahtela eilisten aamujäiden jälkeen.

RoKi on voittanut ennen tätä viikonloppua kaikki kotiottelunsa Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa. Ella Lahtela tuulettaa Lukko-ottelun voitto-osumaa tammikuun lopussa. (Kuva: Arno Hämäläinen)

RoKi on kohdannut Kuortaneen tällä kaudella kolme kertaa.

20.9. Kuortane - RoKi 1-2

24.10. RoKi - Kuortane 3-5

23.1. Kuortane - RoKi 3-2 JA

Alemmassa jatkosarjassa Kuortaneen parhaat pistenaiset ovat olleet Sofianna Sundelin (7+8) ja Jenna Kaila (6+9), jotka ovat myös joukkueen koko kauden pistepörssin kärjessä. Unohtaa ei sovi maajoukkuehyökkääjä Kiira Yrjästä, joka on kahdeksalla maalilla joukkueen jatkosarjan paras maalintekijä. Kuortaneen maalilla vastuuta ovat enimmäkseen jakaneet Aino Laitinen ja Emilia Kyrkkö, molempien torjuntaprosentin ollessa neljään otteluun 94.

Sportin RoKi on kohdannut tällä kaudella kaksi kertaa, molemmat kerrat vieraissa. Syyskuussa vaasalaiset kaatuivat lukemin 3-2, ja kuukausi sitten vakuuttavasti 6-1. Joulukuun kotiottelu Lappi Areenalla peruttiin Naisten Liigan keskeytyksen vuoksi. Alemmassa jatkosarjassa Sport on sijalla viisi, ja vaasalaisten kausi jatkuu varmuudella liigakarsinnoissa. Sportin paras maalintekijä ja pistenainen jatkosarjassa on ollut Susanna Viitala tehoin 9+5=14. Viitala on myös joukkueensa koko kauden paras pistenainen 23 tehopisteellä. Sportin maalilla vastuuta on kantanut enimmäkseen Melisa Mörönen, jonka torjuntaprosentti kahdeksaan otteluun on 87,3.

RoKin ottelut Sportia vastaan tällä kaudella:

19.9. Sport - RoKi 2-3

24.1. Sport - RoKi 1-6

RoKin ottelut Lappi Areenalta pelataan koronarajoituksista johtuen ilman yleisöä. Ruutu+ näyttää ottelut suorina lähetyksinä, ja ottelut selostaa Jere Suhonen.

Viikonlopun ottelut:

La 27.2. RoKi - Kuortane, Lappi Areena (klo 16.15)

Su 28.2. RoKi - Sport, Lappi Areena (klo 14.45)