Ohjeistus huonontuneeseen koronavirustilanteeseen
Julkaistu: 09.10.2020 00.00

Ohjeistus huonontuneeseen koronavirustilanteeseen

Suomen koronavirusepidemian tilanne on viime päivinä huonontunut. Jääkiekkoliiton tavoitteena on edelleen se, että jääkiekkoharrastus voisi jatkua ja sarjatoiminta pitää käynnissä. Jotta näin voi tapahtua, edellyttää Jääkiekkoliitto seuroilta yleisten hygieniaohjeiden lisäksi seuraavia toimenpiteitä tästä päivästä alkaen:

  • seuran on määrättävä omiin ottelutapahtumiinsa ja harjoituksiin tulijoille pelaajille, toimihenkilöille ja katsojille maskipakko. Maskipakko koskee THL:n ohjeistuksen mukaan 15 vuotta täyttäneitä. Maskia ei tarvitse käyttää pukukopissa, pelaajapenkillä eikä jäällä.
  • hallin katsojakapasiteetistä saa olla käytössä enintään 50 % ja turvaväleistä on huolehdittava poikkeuksetta
  • mikäli turvavälejä tai maskipakkoa ei noudateta, on seuran tehtävä päätös ottelutapahtumien ja harjoitusten järjestämiseksi ilman katsojia

Pyydämme myös edelleen muistuttamaan harrastajia siitä, että pienetkin oireet tarkoittavat, ettei hallille tai muutoin ihmisten ilmoille voi tulla. Tämä voi tarkoittaa lisääntyviä poissaoloja harjoituksista tai peleistä, mutta on äärimmäisen tärkeää viruksen leviämisen ennaltaehkäisyssä.

Lähde: http://www.finhockey.fi/index.php/ajankohtaista/sa...