RoKille täydet kuusi pistettä Naisten Liigan alemman jatkosarjan avausviikonloppuna
Julkaistu: 11.01.2021 00.00

Rovaniemen Kiekon avausviikonloppu Naisten Liigan alemmassa jatkosarjassa sujui hienosti, kun lappilaiset kaatoivat vieraissa lauantaina Rauman Lukon 3-2 ja sunnuntainaJyväskylän JYPin 6-2. Täydet pisteet avausviikonlopusta oli tärkeä avaus sarjalle kohti pudotuspelipaikan tavoittelua.

Raumalla maalinteon aloitti kuuden ja puolen minuutin kohdalla vierailija RoKi, kun kapteeni Jenna Pirttijärvi riisti kiekon Lukko-maalin takana, ja syötti kiekon maalille Moona Keskisarjalle, jolla ei ollut vaikeuksia viimeistellä johtomaalia. Toinen erä puolestaan muodostui vaikeammaksi rovaniemeläisille, kun Lukko onnistui tulemaan rinnalle ja ohi Emma-Lotta Laamasen ja Maija Kosken maaleilla. RoKi ei puolestaan hyvistä maalipaikoistaan huolimatta onnistunut tekemään lisämaaleja. Kolmanteen erään lähdettiin marraskuun kohtaamisen tapaan takaa-ajoasemasta.

Kolmatta erää kerettiin pelata reilut neljä minuuttia, kun maalivireessä ollut Keskisarja viimeisteli ylivoimalla RoKin tasoituksen lähes nollakulmasta. Keskisarja täydensi neljä minuttia myöhemmin hattutempun ohittmalla hienosti kaksi lukkolaispuolustajaa ja viimeisteltyä varmasti ohi Lukko-vahti Johanna Niemen. Lukko-pääsi vielä ottelun lopuksi hakemaan tasoitusta 6-4-ylivoimalla ilman maalivahtia, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty.

Moona Keskisarja viimeisteli Raumalla ensimmäisen hattutemppunsa RoKi-paidassa. (Kuva: Arno Hämäläinen)

RoKin päävalmentaja Tuomas Liitola oli luonnollisesti tyytyväinen Keskisarjan ja joukkueensa suorituksiin.

-Moonan kohdalta on ollut jo odotuksia milloin maaleja alkaa tulla. Nyt olivat taivaankappaleet kaikin puolin kohdallaan ja hän todella ansaitsi maalinsa. Lisäksi hän pelasi hyvin myös puolustussuuntaan, kertoi Liitola Lapin Kansalle ottelun jälkeen.

Haastattelimme "Mörköä" videolle ottelun jälkeen:

Sunnuntaina vastaan asettui Mestis-karsinnoista alempaan jatkosarjaan noussut JYP. Ottelussa maalinteon aloitti jälleen RoKi, kun Alisa Makkonen vei lappilaiset ylivoimalla johtoon kolmen minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkue JYP näytti kuitenkin sitkeytensä, ja tuli viidessä minuutissa rinnalle ja ohi Venla Nurmen ja Sanni Nikkilän maaleilla. RoKi kuitenkin kuittasi JYPin alivoimalla tulleen tasoituksen vielä saman ylivoiman aikana Jenna Hietalan osumalla. Erätauolle lähdettiin tasalukemista 2-2

Toiseen erään kaukaloon astui liekeissä ollut vierasjoukkue. RoKi piti työeliäästi painetta kotijoukkueen puolustuspäässä jatkuvasti ja JYP joutui rikkomaan erän aikana useaan otteeseen. Seitsemän minuutin jälkeen painostus toi tulosta, kun kapteeni Pirttijärvi iski ylivoimalla RoKin johtomaalin. Reilut neljä minuuttia myöhemmin Pirttijärvi alusti Makkosen päivän toisen maalin, ja erätauolle poistuttiin vieraiden 4-2-johdossa. JYP sai toisen erän loppuun vielä rangaistuslaukauksen, mutta Janita Haapasaari oli RoKi-maalilla varmana.

Kolmannessa erässä RoKin hyvä vire jatkui, ja kotijoukkue saatiin pidettyä pois parhailta maalintekopaikoilta. Ratkaisun merkkejä nähtiin seitsemän minuuttia ennen kolmannen erän loppua, kun Hietala viimeisteli päivän toisen osumansa. Lopullisen niitin hurrikaanipaitojen tyhjään maaliin iski kapteeni Pirttijärvi. RoKille näin hieno 6-2-voitto vahvan esityksen jälkeen, ja viikonlopusta täydet kuusi pistettä mukaan.

-Peli oli tosi vauhdikas ja JYP loi vaarallisia paikkoja vastahyökkäyksistä, mutta meillä oli työmoraali korkealla ja asenne kohdillaan, kertoi Pirttijärvi ottelun jälkeen.

Ottelun hahmot olivat tehot 2+1 iskeneet Alisa Makkonen, Jenna Hietala ja Pirttijärvi.

-Alisa on ollut pirteä koko kauden ja sai nyt ansaitusti palkinnon. Hänen pelinlukutaitonsa on ihan huima. Näistä nuorista kuullaan vielä paljon, hehkutti päävalmentaja Liitola ottelun jälkeen Lapin Kansalle.

Hietala ja Pirttijärvi kartuttivat kauden maalisaldonsa yhteentoista, ja johtavat RoKin kauden sisäistä maalipörssiä.

-Tuntuu, että olemme löytäneet ketjun kanssa niitä juttuja miten päästään maalipaikoille. Tänään oli itselläni myös hyvä jalka, sain hyvin jalat liikkeelle, kommentoi Pirttijärvi.

Seuraavaksi RoKin pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun Lappi Areenalle saapuu vastavierailulle JYP.

-Eiköhän jatketa samalla tahdilla. Tämä kuusi pistettä oli se mitä tästä viikonlopusta pitikin ottaa ja se saatiin.

RoKin seuraava kotiottelu Naisten Liigan alemassa jatkosarjassa pelataan 16. tammikuuta klo 15.45, kun Lappi Areenalle saapuu JYP. Otteluun otetaan vain 45 ennakkoon ilmoittautunutta kausikorttilaista, eikä ottelussa ole lipunmyyntiä. Ottelun näyttää Ruutu+.