Kausi päättyi ennakoitua aiemmin
Julkaistu: 14.03.2020 00.00

Kausi päättyi ennakoitua aiemmin

Suomen jääkiekkoliitto päätti 12.3.2020 keskeyttää kaikki sen alaisuudessa toimivat sarjat tältä kaudelta koronaviruksen takia. Seuran johtokunta puolestaan päätti samasta syystä keskeyttää kaikkien ryhmien toiminnan maaliskuun loppuun saakka.

Kauden päättyminen hieman ennakoitua aiemmin oli joukkueelle sikäli harmillinen, että oltiin hyvässä voittoputkessa ja odotusarvot loppukaudelle olivat hyvät. Kahdella viimeisellä sarjakierroksella oli vielä panosta koittaa kammeta itselle lohkon voitto. Omissa käsissä se ei enää ollut, mutta mahdollisuuksien rajoissa. Final four olisi myös tarjonnut vielä kaksi tiukkaa lisäpeliä hyvässä iskussa olevalle joukkueelle.

RoKi D1 06 kiittää kaudesta 2019-2020 kaikkia tukijoitaan, yhteistyökumppaneita, kilpakumppaneita, tuomareita, toimitsijoita, vanhempia, huoltajia, valmentajia ja kaikkia tavalla tai toisella mukana olleita.

YHTEENVETO KAUDESTA:

Hankalan syksyn jälkeen kevätkausi alkoi hieman hapuillen. Syksyllä opeteltiin pääasiassa puolustamaan oman maalin edustaa. Lukuisat tappiot söivät itseluottamusta. Keväällä tilanne oli aivan toinen. Alkuhämmennyksen jälkeen uskallettiin alkaa pelaamaan rohkeammin aktiivista kiekollista peliä ja sitä kautta saatiin onnistumisia. Pelit olivat nousujohteisia ja opittiin pelaamaan JOUKKUEENA voittavaa kiekkoa.

Joukkueen valmennukselle kausi oli erityisen haastava. Mutta valmennukselle kuuluu iso kiitos. Se onnistui karsimaan toivottomat yksin pelaamiset pois. Se onnistui saada joukkue pelaamaan joukkueena. Se onnistui saamaan peleihin perusasioita toimimimaan, jolla pelaaminen helpottui ja jolla peliin saatiin voittavia elementtejä. Se onnistui nostamaan vaatimustasoa ja opettamaan pelaajia keskittymään harjoituksissa ja peleissä olennaiseen.

Moni pelaaja otti suuria kehitysaskeleita ja kehittyivät pelaajina ja urheilijana. Vaikka rosterista tipahteli säännöllisesti ns. avainpelaajia tilapäisesti pois, ei poissaolot näkyneet juurikaan. Oli opittu pelaamaan joukkueena eikä yhden pelaajan merkitys ollut enään niin merkittävä. Maalivahtiosasto oli koko kauden erittäin vahva, mikä osaltaan helpotti paljon pelaamista. Lisäksi molemmat maalivahdit haastoivat harjoituksissa pelaajien maalintekotaitoja sopivasti. Joskus jopa tuskastumiseen saakka :) Saavutetulla tekemisen tasolla olisi kuukaudessa saatu vielä kehitettyä joukkuetta ja sen yksilöitä paljon. Tästä syystä odotusarvo loppukaudelle oli suuri.


Kuva: Hanna Pikkuaho


Seuran uusimmat