F1 08 toivottaa kaikille hyvää joulua!
Julkaistu: 23.12.2017 00.00

F1 08 toivottaa kaikille hyvää joulua!

Nyt on aika rauhoittua joulunviettoon ja pitää pieni joululoma! Tässä vielä vastuuvalmentajamme Kallen sekä joukkueenjohtajamme Tomin mietteitä kuluneestä syksystä.

Kalle, mitä kaikkea syksyn aikana harjoiteltiin ja jatkuvatko uutena asiana tulleet oheisharjoitukset myös keväällä?

"Syksyn aikana on noudatettu kausisuunnitelmaa harjoittelun suhteen jolloin kahden viikon jaksoissa on painotettu jotain osa-aluetta kuten esim. luistelu, kiekonkäsittely ja laukaus. Luisteluun olemme edelleen kuluneen syyskauden aikana kiinnittäneet paljon huomiota ja siihen on käytetty käytännössä joka treenin aluksi aikaa."

"Oheisharjoittelu astuu vielä enemmän mukaan treenitapahtumiin seuraavan kauden aikana, jolloin oheiset vedetään jokaisen jääharjoituksen yhteydessä. Nyt, tällä hetkellä oheiset ovat mukana keskiviikon jäätreeneissä. Tällä nyt halutaan opettaa/ valmistaa poikia hieman tulevaan. Oheistreenit kuuluvat olennaisena osana harjoitustapahtumaan ja lähtökohtaisesti niihin jokainen jäälle tuleva osallistuu. Poikkeuksista voidaan sopia erikseen, koska monella voi olla joku muukin harrastus samana iltana."

Millainen treenimotivaatio pojilla on tänä syksynä ollut?

"Treenimotivaatio on mielestäni ollut hyvä. Jäällä tekemisen laatu on parempaan päin. Osa pojista käy aktiivisesti myös ulkojäillä ja siellä kannattaa käydä hieromassa mailanäppäryyttä ja laukausta."

Millaisia ajatuksia syksyn Leijonaliigan peleistä sinulla on?

"Sarjassa on ollut monen tasoista vastusta. Ollaan voitettu pelejä, mutta myös otettu nöyryyttä tappioiden myötä. Joukkueet on jaettu tasaisiksi. Teemana on ollut korostetusti se, että tsempataan joukkuekaveria ja ei luovuteta vaikka joskus tuntuu ettei onnistu. Syöttöpelille annetaan arvoa ja onkin pojille todettu että onnistumisia saadaan myös sitä kautta jos liikutetaan kiekkoa. Se kehittää peliä."

Mihin asioihin erityisesti keskitytään vuodenvaihteen jälkeen harjoittelussa?

"Edelleenkin henkilökohtaisten taitojen kehittämisen ohella pyrimme kehittämään pelaamista joukkueena. Ensikaudella mennään jo isolla kentällä. Laukaisu ja syöttäminen on asia mihin kiinnitetään keväällä enemmän huomiota."

Onko jollakin osa-alueella tapahtunut erityisesti kehitystä?

"Olen valmentanut useita eri ikäkausijoukkueita RoKissa ja täytyy sanoa että tämä F1 joukkue on kyllä erittäin taitava porukka etenkin luistelun osilta. Myös uudet pojat ovat ottaneet valtavia harppauksia syksyn aikana. Suunta on kyllä hyvä ja toivotaan että treenimotivaatiota löytyy myös keväälle! Eteenpäin mennään kokoajan ja uskoisin että meidän vahva luistelu pääsee kunnolla näkyviin ensikaudella kun siirrytään isolle kentälle."

"Nyt jäädään kuitenkin ansaitulle joululomalle ja silloin on aikaa tehdä jotain aivan muuta kuin pelata kiekkoa ja luistella. Välissä on hyvä vaikka rakennella legoilla tai kaivaa tunneleita hankeen. Tammikuussa jatketaan taas. Hyvää ja rauhallista joulua koko joukkueelle perheineen."

Entäs joukkueenjohtajamme Tomi, monta pelaajaa RoKi F1 08 joukkueesta tällä hetkellä löytyy?

"Kauden alussa pelaajia oli 33, joista yksi pelaaja siirtyi toisiin harrastuksiin, lisäksi yksi pelaaja halusi siirron seuran sisällä samaan joukkueeseen veljensä kanssa. Saimme joukkueeseen mukaan yhden uuden pelaajan, joten pelaajia on tällä hetkellä 32 kappaletta."

Millainen henki F1 joukkueessa on vallinnut kuluneen syksyn aikana?

"Joukkueen henki kokonaisuudessaan on erityisen hyvä, niin pelaajien, vanhempien kuin myös toimihenkilöiden keskuudessa. Tämä korostuu etenkin pelireissuilla, jolloin yhtenäisyys ja hyvä fiilis näkyy ja tuntuu varmasti myös ulospäin. Erityismaininta täytyy antaa kaikille pelaajille erinomaisen hyvästä käytöksestä pelireissuilla, on ollut ilo toimia joukkueen-/matkanjohtajana reissuissa. Erityisen iloinen olen ollut valmentajien ja toimihenkilöiden sitoutuneisuudesta tehtäviin. Jokainen on omaksunut oman roolinsa joukkueessa erinomaisesti ja kaikki hoitavat tehtäväänsä pyyteettömästi, kiitokset siitä!"

Miten syksyn Leijonaliigan otteluiden järjestelyt ovat sujuneet?

"Syksyn aikana järjestimme kolmet Leijonaliigapelit, jotka ovat ilman muuta mukavia järjestää, mutta kuormittavat erityisesti toimihenkilöitä. Ensimmäisten pelien jälkeen päätimme, että vastuuvuoroja on syytä jakaa, että kaikki vanhemmat osallistuisivat tasapuolisemmin erilaisiin vastuutehtäviin. Tämä tuntui toimivan ja järjestäminen on sen myötä helpompaa. Kevään otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu, joten emme vielä tiedä montako pelipäivää tulemme organisoimaan loppukauden aikana."

"Jatketaan samaan malliin ja hyvää joulua kaikille!"


(klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Seuran uusimmat