Naiset päättivät viimeisen kotiviikonlopun voitokkaasti
Julkaistu: 15.03.2017 00.00

Viikonloppuna pelattiin RoKi Naisten kauden viimeiset kotipelit Lappi Areenan turvallisessa huomassa. Mestiksen loppusarjan kaksi lohkon parasta lunastavat paikkansa Final four -turnaukseen mittelöimään Mestiksen mestaruudesta. RoKin kova hinku ja ehdoton tavoite viikonlopulle oli kääriä pisteet molemmista otteluista plakkariin.

Lauantaina saatiin vastaan APV. RoKi vyörytti pelin heti vieraiden päätyyn ja ensimmäisestä maalista saatiin nauttia jo ajassa 1:27, kun Samppa Kontiosalo ja Lellu Pekkala pyörittävät kiekkoa vahvasti hyökkäyspäässä ja lopulta Majo Ämmälä saa ronkittua kiekon vieraiden maaliin. APV pääsee kuitenkin tasoittamaan pelin maalinedusruuhkasta kuusi minuuttia myöhemmin. Erän puolivälin tienoilla Jamppa Jatkola lataa jäätävän rannarinsa maalin perukoille Eve Ollilan syötöstä ja viitisen minuuttia myöhemmin Jamppa lisää kotijoukkueen johtoa tilanteeksi 3-1, Samppa ja Lellu saivat syöttöpisteet. APV käyttää ylivoiman hyödykseen ja näin erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-2 -johtolukemissa.

Toiseen erään hallinta on vielä vahvemmin kotijoukkueella. Samppa osuu ensin Lellun syötöstä ja Lellu vielä Pöke Pölläsen ja Ela Lahtelan syötöistä, joten toisen erän jälkeen kotijoukkue johti ottelua jo 5-2. Kolmannessa erässä Ela osuu vielä kerran Lintta Sirviön syötöstä. APV saa käytettyä hyväkseen kahden naisen ylivoiman ja lyötyä kiekon ohi Hulkki Haapasaaren. Näin loppulukemiksi kirjattiin 6-3 -voitto RoKille. Jatkolan Jamppa pokkasi ottelun pelaaja -palkinnon.

Sunnuntain vastustajaksi luisteli Virkiä Lapualta. Ensimmäinen erä oli maalinteon osalta vaikea, vaikka paikoille päästiinkin. Laukaukset päätyivät liian helppoina kohti lapualaismaalivahtia. Toinen erä ehti vanheta jo pitkälle, kunnes Majo Ämmälä pääsee Jampan syötöstä yksin läpi ja siirtää varmasti kiekon maaliin. Helpottava ensimmäinen maali tuo lisävirtaa hyökkäyspeliin. Pari minuuttia myöhemmin ykkösylivoima jauhaa vahvasti. Samppa siirtää kiekon Jampalle, jonka laukauksen riparin lataa maaliin Arppa Oja. Hieman ennen toisen erän loppua ylivoima toimii jälleen. Samppa iskee pelin tilanteeseen 3-0 Jampan ja Lellun syötöistä. Kolmannen erän vanhennuttua noin 7 minuuttia, Lintta pääsee vapaasti kikkailemaan kiekon kanssa parhaaseen maalintekosektoriin, eikä hän erehdy laukauksessaan. Tilanteeksi jo 4-0, syöttäjäksi Aina Inkeri Karppinen. Minuuttia myöhemmin Virkiä kaventaa ottelun iskemällä kiekon Jude Laitilan taakse. Loppulukemat 5-1 viimeistelee Aino Lintan ja Elan syötöistä. Ottelussa palkittiin Aino Karppinen.

Molemmista otteluista saatiin kairattua voitot. Jatkopaikkaa Final four -turnaukseen saadaan kuitenkin odotella vielä viikko, sillä Hermes väänsi myös sunnuntaina voiton Vaasan Sportista. Hermeksellä ja Vaasalla on vielä mahdollisuudet nousta tasapisteisiin RoKin kanssa voittamalla tulevan viikonlopun ottelunsa. Tasatilanteessa jatkoonmenijät (kaksi kolmesta) ratkaistaan maalieron turvin. Tällä hetkellä RoKin maaliero on +7, Vaasan +7 ja Hermeksen +3. Voittamalla ottelunsa Vaasa on varma jatkoonmenijä, Hermes tarvii suurinumeroisemman voiton ohittaakseen RoKin sarjataulukossa. Elämme kovia aikoja!

RoKi - APV 6-3
RoKi - Virkiä 5-1