Naiset aloittivat hiihtoloman vieraspelikiertueella
Julkaistu: 09.03.2017 00.00

Naiset aloittivat hiihtoloman vieraspelikiertueella

Varhain lauantaina startattiin Eskelisen linkkarin kyydissä matka kohti ensimmäistä Mestiksen loppusarjan pelireissua. Lauantaina kohdattiin Vaasassa Sport ja sunnuntaina siirryttiin Kokkolaan Hermeksen vieraaksi. Sportin kanssa edellinen kohtaaminen päättyi tasatilanteeseen, eikä ottelusta odotettu nytkään mitään muuta kuin tasaista vääntöä.

Ensimmäinen erä on selvästi RoKin hallintaa ainakin maalivahtien torjuntojen muodossa. Erän ainokainen maali puserretaan alivoimalla. Arppa Oja siirtää kiekkoa omassa päässä ylöspäin laitaan Samppa Kontiosalolle. Samppa jatkaa kiekon edelleen Lellu Pekkalalle, joka purjehtii vastustajan puolustusalueelle. Lellu saa mailan vapaaksi ja päättää heittää kiekon maalille, josta se yllättäin uppoaakin vaasalaismaaliin ajassa 9:34.

Toisen erän puolivälissä vaasalaiset tasoittavat ylivoimalla. Kolmas erä on tiivistä kotijoukkueen hallintaa. Hulkki Haapasaari maalilla pitää RoKia hienosti pelissä mukana, mutta lopulta vajaat puoli toista minuuttia ennen loppusummeria vaasalaiset saavat iskettyä kiekon RoKi-maaliin ja näin tiukan väännön jälkeen pisteet ottelusta jäävät vaasalaistaskuihin lukemin 2-1.

Kokkolassa sunnuntain ottelussa kohdattiin pitkästä aikaa Hermes. Edelliset kohtaamiset ovat päättyneet RoKille ja nytkin pohjoisen vieraat ovat selkeästi luistelussa edellä, mutta maalinteko nousee jälleen koetinkiveksi. Ensimmäiseen erään ei maaleja saada. Toisen erän kolmannella peliminuutilla vihdoin Aino Karppinen osuu viileän viimeistelyn päätteeksi. Tällä kertaa maalivahti saa länget kiinni, mutta Aino nappaa irtokiekon ja kääntää sen rystyltä tyhjään maaliin ajassa 23:14. Syötön saa kippari Jamppa Jatkola.

Peli on RoKin hallussa, mutta kolmannen erän alkuminuuteilla Hermes käyttää ylivoiman hyödykseen ja kimmokekiekko löytää perille RoKin Hulkki Haapasaaren taakse. Tilanne tasoittuu 1-1. RoKilta alkaa vimmattu hyökkääminen. Lopussa paine maalinteosta kasvaa, mutta viimein kiekko saadaan ohi Hermeksen maalivahdin. Arppa Oja kääntää kiekon keskialueelle, josta sen poimii Samppa Kontiosalo. Samppa painii kiekon hyökkäysalueella omille. Ela Lahtela nappaa kiekon itselleen ja puskee todellisen tahtomaalin aivan kokkolalaisten maalin ylänurkkaan ajassa 58:20. Näin pisteet plakkariin ottelusta 1-2.

Vaasan Sport - RoKi 2-1
Kokkolan Hermes - RoKi 1-2

Seuran uusimmat