Naiset aloittivat vuoden voitokkaasti
Julkaistu: 09.01.2017 00.00

Viikonloppuna oli jälleen aika palata pelien makuun joulutauon jälkeen. Molemmat viikonlopun vastustajista olivat uusia tuttavuuksia ja näin ollen peleihin valmistauduttiin pitkän tauon jälkeen pienellä lisäjännityksellä. Lauantaina Lappi Areenan maisemia sai katsella PaRa Paneliasta. Joukkueesta tiedettiin sen verran, että se majaili RoKin alapuolella sarjataulukossa. Tarkoituksena olikin lähteä otteluun kovalla sykkeellä antaen alkutahdit otteluun myös maalien merkeissä. Ensimmäinen kotijoukkueen maali saatiinkin nähdä jo ennen kuin neljä minuuttia oli tullut täyteen pelikellossa. Hieman kuskaamiseksi mennyt ottelu ratkesi melko pitkälle jo ensimmäisessä erässä, sillä tauolle lähdettiin lukemissa 3-0.

Toisessa erässä ottelu jatkui hieman nihkeästi, vaikka maaleja saatiinkin aina silloin tällöin hakattua vastustajan päähän. Erän puolivälissä tilanne oli jo 5-0 kotijoukkueelle, kunnes pieni sähläys ylivoimalla omassa päässä tuotti vieraille kavennusmaalin. Saman ylivoiman aikana kuitenkin verkko helisi myös vieraiden päässä ja näin erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 6-1 -johtoasemassa.

Kolmanteen erään peliä saatiin hieman tehokkaammaksi ja maalipaikoissakin onnistuttiin laajalla rintamalla. Kolmannessa erässä saatiin kuusi maalia ja näin ottelun voittotulokseksi 12-1. Jude Laitilalle kertyi ottelussa 7 torjuntaa, vastustajan veskarin taivuttua kiekon tielle 51 kertaa. RoKi Naiset palasivat voittojen tielle syyskauden tappiosuman jälkeen. Ottelussa palkittiin RoKista Majo Ämmälä, joka teki tehot 4+2 (ja mä vaan hiihdän)!

Sunnuntain ottelussa oli jaossa tärkeitä pisteitä, kun vastaan luisteli sarjataulukossa pisteen RoKia edellä oleva APV Alavudelta. Ottelusta kaavailtiin astetta vaikeampaa kuin lauantaisesta. Vastustaja luistelikin ahnaasti ja kamppaili pirteästi, eikä antanut liiemmälti aikaa mietiskellä kentällä. Kotijoukkue lähti otteluun hyvällä sykkeellä ja maalipaikoille päästiin jälleen lukuisia kertoja. Vastustajan maalilla hyvin pelannut veskari kuitenkin napsi helposti maskittomat laukaukset. Lopulta Kapi Karppinen päästää kotijoukkueen piinasta ja iskee johtolukemat tauluun reilun kahdentoista peliminuutin jälkeen. Komea pujottelu ja läpiajosta varma häkki. 1-0 -tilanteessa lähdettiin myös latautumaan seuraavaan erään.

Toisessa erässä RoKi saa hyvin pidettyä painetta vastustajan päässä ja Eve Ollilan ja Samppa Kontiosalon maalit vievät joukkueet toiselle erätauolle 3-0 -lukemista.

Erätauolla päätettiin tehdä kolmannesta erästä viikonlopun paras erä. Karvaus oli hyvää ja vastustajalla oli vaikeuksia alkuerässä päästä pois omasta päästään. Maalivahtien torjunnat tasoittuivat hieman, mutta silti kotijoukkue sai iskettyä neljä maalia vastustajan nollaa vastaan ja näin ottelusta käärittiin maukas 7-0 -voitto. RoKi Naisilta kelpo kevätkauden avaus! Maalissa Hulkki Haapasaarelle nollapeli!

LA: RoKi Naiset - PaRa 12-1
SU: RoKi Naiset - APV 7-0