Naiset suuntaavat katseensa kohti mestistä
Julkaistu: 14.11.2016 00.00

Viikonloppuna naputeltiin pakettiin Mestiskarsintasarja vieraspelireissulla Kokkolaan ja Ouluun. Mestispaikan varmistuttua peleihin voitiin lähteä rennoin mielin, kuitenkin voitonhimo silmissä.

Kokkolassa vastaan tuli Hermes, joka edelleen taisteli toisesta jatkopaikasta Mestikseen. Ottelu alkoi RoKi Naisten kannalta karmeasti. Hermes saa pyörityksen ja heti ensimmäisestä paikastaan maalin. Viitisen minuuttia myöhemmin Kapi Karppinen kuitenkin latasee kiekon reppuun ja pelin tasoihin. Joukkueet innostuivat maalintekotalkoisiin. Ensimmäiseen erään kotijoukkue iski kolme maalia ja kun Majo Ämmälä sai vielä survottua kiekon Hermeksen maaliin, lähdettiin tauolle lukemista 3-2.

Erätauolla RoKi Naiset päätti lopettaa löysäilyn ja näin heti ensimmäisellä minuutilla Jamppa Jatkola iskee pelin tasoihin. Ennen erän puoliväliä Hermes nousee kuitenkin kahdella maalillaan taas viejän paikalle. RoKin peli on sekavaa ja tuskaista survomista. Hieman erän puolivälin jälkeen kuitenkin ylivoima tuottaa tulosta ja Ines Lukkarila saa raavittua kiekon verkon perukoille. Peli alkaa pikkuhiljaa vähän aueta. Pari minuuttia tästä Jampan ja Sampan kova taistelu antaa viivaan tilaa Arppa Ojalle, joka nousee keskelle tekopaikoille ja laittaa pelin tasoihin. Erän loppuun Samppa Kontiosalo ja Ines Lukkarila vielä tekevät maalit naiseen ja erätauko alkaakin vieraiden komennossa luvuin 5-7.

Kolmannen erän alkupuolella Jamppa Jatkola lisää RoKin johtoa ja kahden maalin ylivoimalla Samppa iskee vielä RoKin yhdeksännen maalin. Kun Hermes osuu enää kerran, vie RoKi pisteet pohjoiseen lukemin 6-9. RoKista palkittiin Kapi Karppinen.

Sunnuntaiksi matkattiin Ouluun Kärpät Akatemian vieraaksi. Jälleen RoKilla on musta alku ja Kärpät iskee ensimmäisen maalin. Erä on RoKin hallintaa, mutta kiekkoa ei meinata saada ohi kärppäveskarin. Nelisen minuuttia ennen erän loppua Arppa kuitenkin saa kiekon maalin perukoille. Erätauolle lähdetään lukemista 1-1.

Toisen erän ainoasta maalista vastasi Samppa ja näin RoKi pääsi ottelun viimeiselle erätauolle 1-2 -johdossa. Hieman ennen kolmannen erän puoliväliä Kärpät pääsee iskemään maalinedushässäkästä pelin tasoihin. RoKin onneksi Samppa on jälleen aktiivinen vastustajan maalilla ja saa laitettua kiekon varmasti reppuun, kun peliä on pelattu 55:15. RoKi on jälleen maalin turvin viemässä ottelua. Kauan ei johtoasema kuitenkaan kestä, sillä parikymmentä sekuntia edellisestä Kärpät iskee pelin tasoihin. Ja jotta ottelu ei yhtään helpottuisi, niin pari minuuttia ennen pelin loppua Kärpät saa vielä paikan ja iskevät 4-3 -johtoaseman tulostaululle. Onneksi RoKin ykköskenttä kuitenkin päättää, ettei kotiin lähdetä häviö taskussa ja Lintta Sirviö paukauttaa kiekon vielä kerran Kärppä-maaliin ja päätöslukemiksi näin 4-4. Ottelussa palkittiin Samppa Kontiosalo.

Mestiskarsinta saatiin näin taputeltua loppuun tappioitta, ottaen viimeisestä ottelusta pieni kauneusvirhe tilastoihin. Parin viikon päästä RoKi Naiset jatkaa kautta Mestisotteluilla. Mestiskarsintasarjan pistepörssin voitto meni Samppa Kontiosalolle, joka saalisti 12 ottelussa 31 pistettä. Kympin sakkiin pääsivät myös Ines, Aino ja Jamppa.