Pisteet pois Pohjanmaalta
Julkaistu: 18.09.2016 00.00

"Kun väsymys painaa pitää keskittyä vain olennaiseen."

Näillä ohjeilla C1 joukkue kairasi voitot viikonlopun otteluista. Lauantaina bussi starttasi Lappi Areenalta jo klo 5:30. Aikainen herätys tuntui senkin takia, että valtaosa joukkueesta oli jatkanut edellisviikonlopun otteluiden jälkeen suoraan Lapin Urheiluakatemian yläkoululaisten leiriviikolle.

Lauantain ottelussa väsymys ei näkynyt ennen viimeistä erää, jonka alussa Roki karkasi Tuomas Örnin toisella maalilla jo 1-6- johtoon. JHT kaivoi kuitenkin kirivaihteen silmään ja aloitti nousun, joka päättyi lukemiin 4-6. Rokin hahmo oli maalivahti Joonatan Ailunka, jonka pelivuoroa päätettiin jatkaa myös sunnuntain otteluun Kokkolassa. Lauantain voitto ei tullut helpolla. Vahvan pelin pelannut Olavi Juvani sai sen verran siipeensä, että pelaaja siirtyi kannustusjoukkoihin sunnuntaiksi.

Kokkolassa Hermestä vastaan lähdettiin pelaamaan entistä huolellisempaa puolustupeliä. Hermes hallitsi enemmän kiekkoa, mutta puolustus ohjasi punaiset ladoille ja Ailunka hoiti maalillaan pahimmat tilanteet tyylikkäästi. Ottelun ensimmäistä ylivoimaa ei ehditty pelaamaan kauaa, ennenkuin Arttu Korsumäen poikittaisyöttö tavoitti Aleksi Korhosen 0-1. Myös Rokin karvaus toimi ja Mikko Lambackalle avautui paikka Hermes maalin edestä 0-2. Vahvasti pelannut Aleksi Korhonen ottl viimeisissä vaihdoissa osumaa ylävartaloon ja jäi kaiken varalta reserviin ensimmäisen erän jälkeen.

Toisessa erässä Rokin hyökkäyspeli oli vaikeuksissa mutta puolustus piti. Tilanne säilyi muuttumattomana, joten seuraava maali olisi tärkeä kummalle tahansa joukkueelle. Kolmannessä erässä Rokin ylivoima jällleen iski. Kalle Rautio otti laidaltaan tyhjät pois ja laukoi kovaa etupeltiin 0-3. Hermes onnistui kavennuksessaan lopulta ottelun viimeisellä peliminuutilla. Loppulukemat 1-3 kertovat Rokin onnistuneesta puolustuspelistä ja maalivahti Joonatan Ailungan vahvoina läpi viikonlopun jatkuneesta esityksestä.

Roki on aloittanut Mestiskarsinnat vahvasti. Etukäteen haastavaksi arvioidut neljä ensimmäistä ottelua pelattiin odotuksiin nähden hienosti. Seuravilla kierroksilla vastustajat tulevat niistä joukkueista, jotka eivät vielä ole pisteitä Rokin tähän astisilta vastustajilta kyenneet ottamaan.